Bolezen pustila posledice, Slovenci brez prvega moža

Biatlon 13. Feb 202317:50
Jakov Fak
Jakov Fak Foto: Aleš Fevžer

Slovenska moška reprezentanca bo na biatlonskem svetovnem prvenstvu v Oberhofu na torkovi posamični tekmi na 20 kilometrov tekmovala brez Jakova Faka. Kot so sporočili s Smučarske zveze Slovenije, Fak čuti še preveč posledic gripe, ki ga je načela pred odhodom na SP, in nima dovolj moči za tekmo.

“Po posvetu s trenerjem smo se odločili, da na tekmi ne nastopim. Dvajset kilometrov je dolga razdalja in glede na to, da sem na sprintu že zgodaj ostal brez moči, je bolje, da jutri ne nastopim. Moj primarni cilj sedaj je, da treniram,” je dejal Fak.

“Če bo počutje boljše, bom z veseljem pomagal na štafeti, drugače pa je tukaj dovolj fantov, ki bodo nastopili tam. Zaenkrat še nimam občutka, da se stanje izboljšuje. Treba je trenirati in se držati plana, ko pa se bo telo počutilo bolje, bom to začutil in začel bolj intenzivne treninge,” je dodal.

Trener Ricco Gross je sicer priznal, da je Fakova odsotnost presenečenje. “A enostavno ni dovolj pripravljen. Moramo biti previdni z njegovim zdravjem in morda bo pripravljen za štafetni nastop.”

Slovensko vrsto bodo na posamični preizkušnji tako sestavljali Alex Cisar, Toni Vidmar, Lovro Planko in Miha Dovžan. Tekma se bo v torek začela ob 14.30.