Štafeta ostala brez Anamarije Lampič in Jakova Faka

Biatlon 7. Feb 202318:44
Foto: Aleš Fevžer

Z jutrišnjo mešano štafetno preizkušnjo se začenja svetovno prvenstvo v biatlonu v nemškem Oberhofu. Na njej ne bosta nastopila prva zvezdnika slovenskega biatlona Jakov Fak in Anamarija Lampič.

Ekipo bodo sestavljali Lena Repinc, Polona Klemenčič, Miha Dovžan in Rok Tršan. Selektor reprezentance Ricco Gross je imel pri sestavi ekipe precej težav, med četverico na koncu ni Jakova Faka in Anamarije Lampič.

Jakov Fak, ki še vedno okreva po preboleli gripi, se bo v Oberhof podal šele jutri, na dan prve tekme. Pred odhodom je povedal: “Počutje je boljše iz dneva v dan, danes je bil v planu prvi pravi hitri trening in nato jutri potovanje na prvenstvo.” Ostali reprezentanti so v Nemčiji, natančneje v Ruhpoldingu, že od prejšnje nedelje, v ponedeljek pa so se preselili na kraj prizorišča svetovnega prvenstva.

V načrtu Jakova Faka je, da bo prvič na prvenstvu nastopil v soboto, ko bo na sporedu sprinterska preizkušnja. Udeležil se je bo v primeru, da bo forma na treningu dobra in da bo povsem pripravljen na start. “Po bolezni se nikoli ni enostavno hitro vrniti. Delam vse, kar je v moji moči, da se čim hitreje spravim na neko raven. Kakšna bo, težko napovem.”

Na startu ne bo tudi Anamarije Lampič, ki še ni optimalno pripravljena na tekmovanje in z njo tako jutri še ne bodo tvegali. 27-letnica je včeraj sporočila, da kljub nekaterim namigom ne bo nastopila na svetovnem prvenstvu v smučarskem teku v Planici.

Komentari

Vaš komentar