Kako uspešna je na posebnem ‘strelišču’ Anamarija Lampič

Biatlon 30. Sep 202216:56 0 komentarjev
Anamarija Lampič
Foto: Uroš Skaza

Ko je v sredini maja v slovenski športni javnosti odjeknila novica, da Anamarija Lampič zapušča smučarski tek in se seli v biatlon, se je 27-letnica iz Valburge pri Medvodah podala na neznano pot. Zdaj, po dobrih štirih mesecih prilagajanja na puško in strelišče, smo jo na Pokljuki obiskali po enem izmed treningov in med drugim preverili tudi njeno biatlonsko znanje.

V ekskluzivnem pogovoru za Sportklub je nekdanja smučarska tekačica še enkrat pojasnila svoje razloge za selitev v biatlonske vrste ter kako so minili prvi meseci s puško na ramenih in v rokah. Razkrila je, da njen dolgoletni načrt sega na olimpijske igre 2026 v Milanu in Cortini d’Ampezzo, kjer želi biti konkurenčna za najvišja mesta. Ob tem pa je dodala, da še vedno ne ve, če bo kot sprinterka nastopila na domačem svetovnem prvenstvu, ki bo marca 2023 v Planici. Stikov s panogo tekov namreč nima več, s čimer pa se ne obremenjuje.

Obširen pogovor z Anamarijo Lampič si boste lahko na naši spletni strani prebrali v nedeljo.

Po intervjuju smo vedno nasmejano športnico postavili še pred poseben izziv – kratek kviz, v katerem je lahko preverila svoje biatlonsko znanje. Njene odgovore si lahko ogledate v spodnjem videu:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!