Ob norveški prevladi Jakov Fak zdrsnil iz deseterice

Biatlon 6. Jan 202414:01 0 komentarjev
Jakov Fak
Jakov Fak. Foto: Profimedia

Norvežan Endre Stroemsheim je zmagovalec moške zasledovalne preizkušnje na 12,5 km v biatlonu za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Za 17,8 sekunde je ugnal rojaka Sturlo Holma Laegreida, na prvih petih mestih pa so končali Norvežani. Slovenski biatlonec Jakov Fak (+ 2:12,0) je izgubil nekaj mest iz sprinta in bil z enim zgrešenim strelom 18.

Na tretjem mestu je tekmo sklenil Johannes Dale-Skjevdal (+ 36,4) pred bratoma Boe, Tarjejem in Johannesom Thingnesom. Zmagovalec petkove sprinterske preizkušnje, Nemec Benedikt Doll, je bil s petimi zgrešenimi streli 12.

Endre Stroemsheim je po petkovem tretjem mestu danes slavil tretjo zmago v svetovnem pokalu. V skupnem seštevku tega v vodstvu ostaja Johannes Thingnes Boe.

Jakov Fak je v petek dosegel izid sezone s petim mestom brez napak na strelišču. Tudi danes je bil uspešen vse do zadnjega streljanja, ko je zgrešil enkrat. Nekaj mest je danes izgubil, v teku je imel tokrat šele 43. čas, a vseeno končal med prvo dvajseterico.

Od Slovencev je današnjo tekmo kot 55. začel še Miha Dovžan (+ 5:43,6). Ta je ob treh zgrešenih strelih na koncu zasedel 52. mesto. Že v petek sta bila za zasledovalno preizkušnjo prepočasna Anton Vidmar in Lovro Planko.

Francoska biatlonka Julia Simon (31:45,2/2) je osvojila prvo mesto na zasledovalni preizkušnji na 10 km za svetovni pokal v nemškem Oberhofu. Druga je bila njena rojakinja Justine Braisaz-Bouchet (+18,9/3), tretja pa Norvežanka Ingrid Landmark Tandrevold (+44,4/2).

Na tekmi sta nastopili dve Slovenki: Anamarija Lampič (+2:59,6/7) je zasedla 19., Polona Klemenčič (+3:39,9/3) pa 33. mesto.

“Moje prvo zasledovanje, na katerem sem zadržala svoje mesto iz sprinta. Zelo sem vesela,” je po tekmi uvodoma dejala Lampič, ki je bila znova izjemno hitra na progi. Med vsemi tekmovalkami je postavila najboljši čas, a je morala odteči sedem kazenskih krogov.

“Na progi sem se počutila odlično. Škoda se mi zdi prvega streljanja, kjer sem prišla bolj z rezervo in bi bilo lahko bolje, a sem naredila dve napaki. Tudi na zadnjem postanku sem bila bolj nervozna, ker sem vedela, da se borim za visoka mesta. Nato sem dva kazenska kroga odtekla res hitro in šla v lov za ostalimi. Na koncu sem osvojila 19. mesto in sem zadovoljna,” je še dodala Lampič.

Njena reprezentančna kolegica Polona Klemenčič je zgrešila le trikrat, zavoljo slabšega teka pa zasedla 33. mesto. “Trenutno se tekaško ne počutim dobro in sem se ‘matrala’ od samega začetka, tako da se ta tekma ni odvila po mojih željah. Strelsko sicer zelo soliden nastop, a vem, da sem vsaj en strel zgrešila zaradi svoje napake,” je po tekmi dejala Klemenčič.

V nedeljo v Oberhofu sledita še klasični štafetni preizkušnji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!