Samuelsson do sprinterske zmage, slaba predstava Slovencev

Biatlon 2. Dec 202118:20 > 19:47 0 komentarjev
Sebastian Samuelsson je dokazal, da je en izmed najhitrejših biatloncev v karavani. Foto: Anders Wiklund via Guliverimage

Švedski biatlonec Sebastian Samuelsson je v Östersundu na Švedskem dobil tudi drugo letošnjo sprintersko tekmo za svetovni pokal. Na 10-kilometrski progi je za 18,1 sekunde ugnal Francoza Emiliena Jacquelina in za 21,5 njegovega rojaka Quentina Fillona Mailleta. Vsi trije so bili na strelišču nenatančni po enkrat.

V zadnjem krogu je dolgo kazalo na stopničke tudi za Norvežana Sturlo Holma Laegreida, zmagovalca uvodne letošnje tekme na 20 km, ki pa v smučini ni zdržal napada tekmecev. Ob Fillon Mailletu ga je prehitel tudi Rus Edvard Latipov in Norvežan je zdrsnil na peto mesto.

Samuelsson, nosilec štirih odličij s februarskega SP na Pokljuki, je bil premočan za tekmece predvsem v smučini. Z zmago je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala, kjer ima točko naskoka pred danes devetim Norvežanom Johannesom Thingnresom Boejem.

Slovenski tabor je pokazal eno slabših predstav in si močno pokvaril tudi izhodišče za zasledovanje. Najboljši je bil debitant na tekmah svetovnega pokala Lovro Planko, ki je z enim zgrešenim strelom in zaostankom dveh minut zasedel 49. mesto. Miha Dovžan je zgrešil dve tarči in bil 50., Jakov Fak pa je po treh kazenskih krogih in 60. mestu komaj ujel nedeljsko zasledovanje.

Klemen Bauer je bil skromen 87., Anton Vidmar pa 100.

Lisa Theresa Hauser. Foto: Fredrik Sandberg/TT via Guliver

Pri ženskah zmaga v Avstrijo

Avstrijska biatlonka Lisa Theresa Hauser je zmagovalka ženskega sprinta v Östersundu na Švedskem. Na 7,5-kilometrski progi je z brezhibnim streljanjem za 12,5 sekunde ugnala Švedinjo Elviro Öberg, ki je dvakrat zavila v kazenski krog, in 14,4 Belorusinjo Hano Solo, ki je zgrešila enega od desetih strelov.

Slovenske biatlonke so bile daleč od pričakovanj in niso ostale le brez želenih točk svetovnega pokala, pač pa tudi brez uvrstitve med najboljših 60, ki omogoča nastop na zasledovanju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!