Bizaren razlog za diskvalifikacijo vročekrvnega Italijana (VIDEO)

Smučarski skoki 13. Jan 202417:38 1 komentar
Giovanni Bresadola. Foto: Profimedia

Najboljši italijanski skakalec Giovanni Bresadola je bil diskvalificiran na premierni tekmi dvojic svetovnega pokala v smučarskih skokih. Razlog je precej bizaren.

Današnja premierna tekma dvojic v tej sezoni, ki služi kot napoved olimpijskih iger leta 2026, ko bo ta disciplina smučarskih skokov nadomestila ekipno tekmo, je prinesla veliko veselja v slovenski tabor. Dvojec Anže Lanišek – Lovro Kos je v poljski Wisli deklasiral konkurenco in Sloveniji v skladu z napovedmi in pričakovanji prinesel zanesljivo zmago.

Če je bilo prešerno v slovenskem taboru, pa so imeli precej razlogov za nezadovoljstvo Italijani. Slednji so tekmo končali na 12. mestu in prehiteli zgolj skromno Romunijo. Uvrstitev naših zahodnih sosedov bi bila precej višja, če ne bi bil pred drugim skokom diskvalificiran njihov najboljši tekmovalec Giovanni Bresadola. Razlog je bil precej nenavaden, v uradnem sporočilu FIS-a je bilo zapisano le, da je bil 22-letnik iz tekmovanja izločen zaradi nešportnega vedenja.

Vselej dobro obveščeni poljski novinarji so hitro ugotovili, zakaj je bil pravzaprav diskvalificiran Italijan. Slednji je namreč med serijama vstopil v svojo garderobo, kar pa je po pravilih nove discipline dvojic prepovedano. Da zadeve Bresadola ni sprejel ravno z navdušenjem, pove tudi video, v katerem tako močno zaloputne z vrati italijanske hišice, ki služi kot garderoba, da je z nje padel napis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje