Bogati Avstrijci si tekme na Kulmu ne morejo privoščiti

Smučarski skoki 21. Apr 202410:00 1 komentar
Kulm
Foto: Profimedia

Po svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih, ki ga je letos gostil Kulm, je bila slovita avstrijska skakalnica za prihajajočo zimo črtana s tekmovalnega koledarja.

Na eno od štirih še aktivnih letalnic na svetu, ki se nahaja v avstrijskem Bad Mittendorfu, Slovence veže ne malo prijetnih spominov. Na njej so na najvišjo stopničko stopili tako Primož Peterka kot Robert Kranjec in Peter Prevc, nenazadnje pa je na njej bron na svetovnem prvenstvu v smučarskih poletih letos osvojil tudi Timi Zajc.

A slovita letalnica bo vsaj začasno samevala, saj se za sezono 2024/25 ni znašla na tekmovalnem koledarju svetovnega pokala, kar je presenetilo številne. Razlogi so predvsem finančnenarave, kar je, glede na bogate finance Avstrijske smučarske zveze, nekoliko nenavadno.

Kulm
Foto: Profimedia

“Tokrat se nismo prijavili za januarski datum. V času pred svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju v Saalbachu na zvezi preprosto nimamo dovolj sredstev,” je za Kronen Zeitung pojasnil športni direktor Avstrijske smučarske zveze Mario Stecher, a poudaril, da je odločitev zgolj začasna, saj želijo tekme v Kulm znova pripeljati po olimpijskih igrah leta 2026.

Moški del smučarske karavane bo tako prihajajočo zimo Avstrijo obiskal le dvakrat, in sicer v sklopu novoletne turneje, ko bosta tekmi že tradicionalno gostila v Innsbruck in Bischofshofen, medtem ko bodo smučarske skakalke nastopile v Hinzenbachu in bližnjem Beljaku.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje