Boleč korak nazaj za Mikaelo Shiffrin

Alpsko smučanje 10. Jan 20248:51 0 komentarjev
Mikaela Shiffrin. Foto: Aleš Fevžer

Vodilna smučarka skupnega seštevka svetovnega pokala Mikaela Shiffrin je po tekmovalno ponesrečeni Zlati lisici sporočila, da bo zaradi zdravstvenih težav izpustila tris tekem v Zauchenseeju.

Kranjskogorski izkupiček, deveto mesto v veleslalomu in odstop v slalomu, je bil za Mikaelo Shiffrin najslabši tehnični dvojček v svetovnem pokalu po letu 2011, z drugimi besedami – vse od trenutka, ko je v Spindleruvem Mlynu prvič nastopila med elito. Zdi se, da so za ponesrečenim nastopom stali tudi zdravstveni razlogi. Američanka, kot kaže, ni v najboljšem zdravstvenem stanju, zato je že sprejela odločitev, da bo izpustila naslednjo postajo smučarske karavane. Ob koncu tedna se bodo namreč smučarke, med njimi znova tudi Ilka Štuhec, za točke svetovnega pokala potegovala v Zauchenseeju pri Altenmarktu na avstrijskem Solnograškem.

”Na žalost si po prehladu še nisem povsem opomogla, zato sem se z ekipo odločila, da se odpovem tekmam v Zauchenseeju. Rada bi se osredotočila na krepitev energije, ki jo bom v prihajajočih tednih s tekmami v Flachauu, Jasni, Cortini d’Ampezzo in Kronplatzu potrebovala. Zame je to velik udarec, saj sem se iskreno veselila Zauchenseeja. To je bil zame velik cilj. Gre za teren, ki združuje izziv in zabavo. A žal mi tokrat to ni dano. Kljub temu se zelo veselim, da bom lahko spremljala reprezentančne sotekmovalke,” je zanjo bolečo odločitev sporočila 28-letna Američanka.

Na ta način je branilka velikega kristalnega globusa, ki je v tej zimi že dobila smukaško preizkušnjo v St. Moritzu, v superveleslalomu pa je bila četrta, svojim tekmicam, v prvi vrsti Federici Brignone, pa tudi Petri Vlhovi, ponudila priložnost, da zmanjšajo zaostanek v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!