Mikaela Shiffrin nadaljuje zmagovito, Ana Bucik osma

Alpsko smučanje 29. Dec 202219:00 > 19:33 0 komentarjev
Ana Bucik. Foto: guliverimage

Mikaela Shiffrin še naprej smuča izjemno. Dobila je tudi slalom na avstrijskem prelazu Semmering in se veselila še četrte zaporedne zmage v svetovnem pokalu. Dobro se je odrezala tudi Ana Bucik, ki se je na koncu uvrstila na osmo mesto.

Mikaela Shiffrin je osvojila svojo 80. zmago v svetovnem pokalu. Na stopničkah se ji je na drugem mestu pridružila rojakinja Paula Molzan. Po 38 letih in Mariboru leta 1984 se je tako zgodilo, da sta dve Američanki stali na slalomskem odru za zmagovalke. Tretje mesto je osvojila Nemka Lena Dürr.

Zelo dobro se je odrezala tudi Ana Bucik. Po prvi vožnji je bila na desetem mestu, v finalu pa napredovala in končala kot osma. Poleg omenjene trojice so se pred Slovenko uvrstile še Slovakinja Petra Vlhova, Švicarka Wendy Holdener, Hrvatica Zrinka Ljutić in Švedinja Anna Swenn Larsson.

Slovenijo sta poleg Ane Bucik zastopali še Neja Dvornik, ki je s štartno številko 28 odstopila, in Nika Tomšič, ki je bila precej prepočasna za finale.

Slalom poteka pod umetno razsvetljavo. Lani ga na tem prizorišču ni bilo, v sezoni 2020/2021 pa je na njem slavila Švicarka, Michelle Gisin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!