Odermatt na Stelviu v svojem kakovostnem razredu

Alpsko smučanje 29. Dec 202210:16 0 komentarjev
Marco Odermatt; FOTO: Guliverimage

Danes je v Bormiu potekal superveleslalom moških za svetovni pokal, na katerem je slovenske barve zastopal le Martin Čater. Zmage se je razveselil Švicar, Marco Odermatt, Norvežan Kilde se je moral zadovoljiti z osmim mestom.

Vodilni s slovenske smučarske reprezentance so zjutraj sporočili, da tekmo izpušča Miha Hrobat, ki ga mučijo težave s hrbtom.

Odermatt je po vožnji, ki je bila zelo lep približek popolni nalogi, močno prevzel vodstvo, njegov glavni konkurent Alexander Aamodt Kilde pa je za njim zaostal več kot dve sekundi in pristal na 8. poziciji. Norvežan je letos dobil superveleslalom v Beaver Creeku, medtem ko je bil v Lake Louiseu boljši Švicar.

Ta je z današnjo čarobno predstavo prevzel vodstvo v superveleslalomskem seštevku svetovnega pokala, v boju za veliki kristalni globus pa bo Kildeju pobegnil že na več kot 300 točk prednosti.

Martin Čater na progi Stelvio ni naredil večjih težav, a mu je ledena podlaga delala preveč težav, da bi bil Štajerec med najhitrejšimi. Z zaostankom treh sekund in 62 stotink je v cilj prišel na petnajsto, na koncu pa za 25. dobil šest točk za svetovni pokal.

Jutranji šok

Včerajšnji zmagovalec smuka, Avstrijec Vincent Kriechmayer, je na visoko uvrstitev računal tudi danes. Visoki apetiti so se izkazali za upravičene, saj je smučar iz Zgornje Avstrije edini zaostal manj kot sekundo ter se zadovoljil z drugim mestom (+0,64). Odermattu in Kriechmayerju se na odru za zmagovalce pridružuje še en Švicar, Loic Meillard (+1,22).

Danes je šokantno upokojitev od profesionalnega smučanja napovedal olimpijski zmagovalec Matthias Mayer. Pojavil se je na ogledu proge, a štartal ni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!