Gloria Kotnik dosanjala prvo zmago v svetovnem pokalu

Deskanje na snegu 17. Dec 202219:01 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Deskarka Gloria Kotnik je zmagovalka tekme svetovnega pokala v Cortini d'Ampezzo! V finalu paralelnega veleslaloma je premagala Nemko Ramono Theresio Hofmeister. Uspeh reprezentančne kolegice je s četrtim mestom dopolnil Žan Košir.

Na tretji postaji svetovnega pokala v italijanskih Dolomitih je 33-letna Velenjčanka celoten dan tekmovala izvrstno (v kvalifikacijah je dosegla peti čas) in se že z uvrstitvijo v finale veselila najboljšega rezultata v karieri. Še nikoli pred tem namreč ni stopila na stopničke v svetovnem pokalu, štirikrat je bila četrta. Nazadnje v petek v Carezzi, prej pa trikrat v sezoni 2018 (Cortina, Rogla, Bansko). Bila pa je bronasta na olimpijskih igrah v Pekingu februarja letos.

V svojem 141. nastopu med elito je v finalu tekmovala z Nemko Ramono Theresio Hofmeister, ki pa je približno na polovici proge naredila napako in odstopila. Slovenska junakinja dneva je morala le še uspešno pripeljati do cilja, kar ji je uspelo, in veselila se je največjega uspeha v karieri.

“Noro, trajalo je zelo dolgo časa. In zdaj se je vse skupaj sestavilo. Super!” je Gloria Kotnik dejala v prvi kratki izjavi. Ob podelitvi so jo na zmagovalnem odru in ob poslušanju Zdravljice premagale solze sreče.

“Ne vem, kaj naj sploh rečem. Zelo sem vesela, ne le, da mi je uspelo priti na stopničke v svetovnem pokalu, ampak celo zmagati na prvi tekmi. To je moje najljubše prizorišče in sem vesela, da mi je to uspelo prav tukaj,” je za Smučarsko zvezo Slovenije dejala zmagovalka in dodala: “Vesela sem, da se je vse ‘poklopilo’ tudi v svetovnem pokalu. V Carezzi sem se pošalila, da če bom vsakič napredovala za štiri mesta, potem bo tu v Cortini zelo dobro. Danes se je to uresničilo, sem pa zelo motivirana za nadaljevanje sezone in se veselim naslednjih tekem.”

Pred Hofmeisterjevo je Slovenka po vrsti premagala Avstrijko Danielo Ulbing (pet stotink), Poljakinjo Aleksandro Krol (tekmica je odstopila), Kanadčanko Megan Farrell (29 stotink).

Izvrstni deskarski dan pri zahodnih sosedih je s četrtim mestom dopolnil Žan Košir, ki pa je moral v tekmi malega finala za tretje mesto premoč priznati domačinu Aaronu Marchu. Trikratni dobitnik olimpijske kolajne, edini Slovenec v izločilnih bojih pri moških, saj sta Tim Mastnak in Rok Marguč izpadla že po kvalifikacijah, je ugnal Nemca Stefana Baumeistra in Poljaka Oskarja Kwiatkowskega, v polfinalu pa je bil boljši Avstrijec Andreas Prommeger. Ta je v finalu v obračunu veteranov priznal premoč Italijanu Rolandu Fischnallerju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!