Tim Mastnak zgolj za desetinko zgrešil zmago

Deskanje na snegu 14. Jan. 202215:27 > 20:19
Delite:
Tim Mastnak. Foto: Wolfgang Jannach - GEPA pictures via Guliver

Tim Mastnak je v paralelnem veleslalomu za svetovni pokalu v Simonhöheju v Avstriji preizkušnjo končal na odličnem drugem mestu. V velikem finalu ga je za desetinko sekunde ugnal Nemec Stefan Baumeister.

V izločilnih bojih je Mastnak najprej izločil Nemca Elisa Huberja. Slovenec je v večini dvobojev odlično odpeljal spodnji del proge. V četrtfinalu je bil boljši od Avstrijca Lukasa Mathiasa, v polfinalu pa od Italijana Rolanda Fischnallerja. V finalu ga je čakal Nemec Stefan Baumeister, ki je bil boljši za 10 stotink.

“Danes mi je spet uspelo pokazati zelo dobre vožnje. Na žalost mi je v finalu malce zmanjkalo, ampak tudi to še pride, saj deskam dobro. Moram samo ostati miren, saj se zavedam, da sem hiter,” je dejal Mastnak po drugem mestu, s katerim se je skupno prebil na četrto v paralelnih disciplinah. Ima 226 točk, vodi pa Korejec Sangho Lee (434) pred Baumeistrom (406).

Za Mastnaka so to šeste stopničke v karieri. Zbral je tri zmage in bil dvakrat tretji, prvič pa je tekmo končal na drugem mestu.

»Danes sem dokazal, da zmorem. Bil sem in ostajam med najhitrejšimi, to so pokazale kvalifikacije, končno pa se mi je izšlo tudi v izločilnih dvobojih. Seveda se na krilih današnjega rezultata in veleslalomskih občutkov, ti so že vseskozi še kako ‘močni’, že veselim naslednjih tekem. Najprej je na sporedu olimpijska. Imamo to, Peking prihajamo,« je bil po tekmi zadovoljen Mastnak.

V boju za tretje mesto je zmagal Fischnaller, ki je za 44. stopničke v svetovnem pokalu za tri desetinke sekunde ugnal Švicarja Nevina Galmarinija.

Brez točk je ostal Žan Košir, ki je končal na 29. mestu. Nastop se mu je ponsrečil že v kvalifikacijah.

Pri ženskah zmaga na Poljsko

Svoje prve zmage se je veselila Poljakinja Aleksandra Krol, druga je bila Avstrijka Julia Dujmovits.

To je bila zadnja tekma v paralelnih disciplinah pred olimpijskimi igrami v Pekingu.

Komentari

Vaš komentar