Ilka Štuhec kar ne more verjeti

Alpsko smučanje 14. Jan. 202212:45 > 16:511 komentar
Delite:
Foto: Guliverimage

Slovenska smukačica Ilka Štuhec je na drugem treningu smuka v Zauchenseeju z boljšo vožnjo kot na prvem zasedla 12. mesto. Za najhitrejšo Italijanko Soffio Goggio je zaostala 1,57 sekunde.

Mariborčanka se bo v koncu tedna s hitrimi disciplinami po skoraj štirih tednih premora znova vrnila v tekmovalno smučino. V tem času je prebolela koronavirusno okužbo, a ji je šel koledar svetovnega pokala na roko, tako da ni izpustila nobene tekme. Zdaj se vrača na prizorišče, kjer tekme lani ni bilo, predlani pa je zasedla 7. mesto.

Po 21. času (+2,21) na včerajšnjem treningu je danes zasedla 12. mesto. Najhitrejša je bila Italijanka Sofia Goggia (1:47,19), ki bo skušala v Avstriji nadaljevati zmagoviti smukaški niz, v letošnji sezoni je namreč na treh tekmah v najhitrejši disciplini trikrat zmagala. Štuhčeva je za Italijanko zaostala 1,57.

“Ne glede na vse prepreke …”

“Glede na dolgo pavzo sem s svojim smučanjem kar zadovoljna. Seveda je še veliko rezerv – nekatere sem našla takoj, druge so vidne po video analizi. Iskreno, skoraj ne morem verjeti, da je od zadnje tekme v Val d’Iseru minilo že skoraj mesec dni. Veselim se jutrišnje tekme. Pogoji tukaj so odlični, podlaga že dolgo časa ni bila tako dobra, kot jo imamo te dni. Jutri je čas za napad. Ne glede na vse prepreke bom dala vse od sebe in potem pogledala rezultat,” je dejala Štuhčeva.

Druga slovenska predstavnica Maruša Ferk je po včerajšnjem 36. mestu tokrat končala še mesto nižje, zaostala je 3,31 sekunde.

Jutrišnja smukaška preizkušnja se začne ob 10.45, v nedeljo bo v Zauchenseeju še superveleslalom (11.30)

Komentari

Vaš komentar