Mastnak zaokrožil uspešen slovenski smučarski dan

Deskanje na snegu 18. Dec 202120:06 > 21:19 0 komentarjev
Tim Mastnak.

Najboljši deskarji na snegu so ta vikend zbrani v Cortini d'Ampezzo. Paralelni veleslalom sta dobila Čehinja Ester Ledecka in Dario Caviezel. Izvrstno se je odrezal Tim Mastnak, ki je zasedel končno četrto mesto.

Tim Mastnak se je v polfinalu pomeril s Korejcem Sanghojem Leejem, ki je takoj storil veliko napako, ki pa je Celjan ni uspel kaznovati. Tudi sam se je zapletel in dovolil Leeju da je pobegnil. Mastnak ga ni več ulovil, uvrstil se je v mali finale. Tam je bil od njega boljši še Roland Fischnaller. Korejec je v finalu izgubil proti Švicarju Dariu Caviezlu. 

“Lepa tekma, odlični pogoji in proga. Lahko sem zadovoljen. S tekme v tekmo, z vožnje v vožnjo dokazujem, da sem hiter. Žal še delam napake, ena je bila usodna v polfinalu. Ampak osnova je dobra, zdaj jo moram do naslednjih tekem, ki bodo januarja, le nadgraditi,” je dejal Mastnak.

V izločilnih bojih je bil poleg Tima Mastnaka še Žan Košir, ki pa se mu ni uspelo uvrstiti med osem najboljših.

V ženski konkurenci je slavila Čehinja Ester Ledecka. V finalu je ugnala Rusinjo Sofijo Nadjršino. Gloria Kotnik je bila 31., Sara Goltes pa je osvojila 47. mesto.

Mastnak je tako s četrtim mestom dopolnil uspešen dan za slovenske zimske športnike. Anamarija Lampič je osvojila tretje mesto na sprintu v Dresdnu, Ilka Štuhec je bila peta na smuku v Val d’Iseru, Timi Zajc tretji v Engelbergu, Boštjan Kline pa enajsti v Val Gardeni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!