Prijatelj pokojnega Grilca: Kot brata iz različne družine

Deskanje na snegu 25. Nov 20217:20 > 8:01 1 komentar
Foto: Guliverimage

Predvčerajšnjim se je v pozno-popoldanskih urah od življenja prezgodaj poslovil svetovno znani deskar na snegu, Ljubljančan Marko Grilc. Z velikim cmokom v grlu je nekaj besed o nekdanjem sotekmovalcu in prijatelju strnil nekdanji deskar ter zdaj trener Matevž Pristavec.

Svetovno znani športnik je pustil velik pečat kot eden izmed najbolj drznih in simpatičnih deskarjev.

V zadnjih letih ni več tekmoval, temveč se je posvetil predvsem snemanju deskarskih filmov, promoviranju deskanja med mladimi in predstavljanju različnih blagovnih znamk. Imel je svoj vlog in bil zelo aktiven na družbenem omrežju Instagram, kjer je imel kar 241.000 sledilcev.

Nekaj nepredstavljivega, nerealnega, grozno

“Marko je eden izmed tistih športnikov, ki je naredil ogromno za Slovenijo, predvsem se je trudil deskanje približati mladim. Skoraj celo desetletje smo skupaj vozili v svetovnem pokalu. V začetku smo bili povsem sami, brez trenerjev. Bili smo družina, ki je potovala naokoli, skrbeli smo drug za drugega. Kot bratje iz različnih družin, ena celica” je o tragični novici spregovoril Grilčev velik prijatelj Matevž Pristavec.

Getty Image

Deskar, ki ima v svetovnem pokalu pet uvrstitev med najboljših deset, je Grilca opisal kot nekoga, ki je slovensko deskanje ponesel v svet.

“Maretu je uspela največja zmaga, ki je možna v svetu deskanja, ko je leta 2009 osvojil prvo mesto Air & Stlye dogodek v Innsbrucku. Pustil je luknjo med nami, prijatelji, ampak to se nikakor ne more primerjati s tem, kakšna luknja je zazevala v njegovi družini. To je nekaj nepredstavljivega, nerealnega, grozno!” je zavzdihnil Pristavec.

Zaščitni obraz svetovnega deskanja

Dolgoletni prijatelj, sodelavec, “cimer” in zaupnik je za Sportklub povedal, da je bil Grilc eden izmed zaščitnih obrazov v industriji deskanja na snegu: “Je ikona, ki se svetu ni predstavila le v športnem smislu, ampak tudi kot družinski človek. Predstavil je drugačen vidik deskanja.”

“Marko, najlepša hvala za vse”

Pristavec nam je povedal, da se je tragična nezgoda pripetila ob snemanju televizijskega oglasa. “Dva metra ob progi za zavoj ga je zataknila skala, v naslednjem ovinku pa je padel v gmoto sveže zapadlega snega, pod katerim je bila skala,” nam je zaupal Pristavec.

Za konec je dodal, kaj bi Marku sporočil, če bi ga lahko vsaj še enkrat videl: “Rekel bi mu, da se mu najlepše zahvaljujem za vse lepe trenutke, ki smo jih skupaj preživeli. Lepo smo se imeli.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje