Dokončno: Zlate lisice v Mariboru ne bo

Alpsko smučanje 25. Maj 202220:21 > 20:592 komentarja
Delite:

Kar se je dolgo namigovalo, je danes postalo tudi uradno. Člani predsedstva Mednarodne smučarske zveze (Fis) so na današnjem sestanku potrdili koledarje tekem svetovnih pokalov v vseh disciplinah pod okriljem mednarodne zveze. Zeleno luč so prižgali tudi tekmovanjem v Sloveniji. V sezoni 2022/23 svetovnega pokala v alpskem smučanju bodo v Kranjski Gori na sporedu tako ženska kot moška veleslaloma.

Smučarski zvezi Slovenije je uspelo zagotoviti dve novi tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske. Tako se bodo najboljše smučarke na svetu v Kranjski Gori borile za zmago na dveh veleslalomih. Seveda pa bo Kranjska Gora gostila tudi moške tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju.

Poleg vrhunca zime, ko bo v Planici svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju, so bile potrjene tudi tekme svetovnega pokala v ženskih smučarskih skokih na Ljubnem ob Savinji, finale svetovnega pokala v poletih v Planici in svetovni pokal v deskanju na Rogli.

Maribor nazaj že naslednjo sezono?

“Vložili smo veliko truda, da v Sloveniji lahko organiziramo dve tekmi svetovnega pokala v alpskem smučanju za ženske po tem, ko je postalo jasno, da Maribor z Zlato lisico tokrat ni del predloga. Kranjska Gora bo prizorišče, ki bo gostilo dva veleslaloma in tako ostajamo v družini tistih držav, ki redno prirejajo tekme svetovnega pokala v alpskem smučanju,” je sporočil predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar.

“Zdaj je na vseh deležnikih, da z dejanji pokažemo, da smo pripravljeni izvesti vse potrebne rešitve, da bi lahko za sezono 2023/24 kandidirali za ponovno organizacijo Zlate lisice. Dejstvo je, da je konkurenca svetovnih smučarskih središč, ki si želijo organizacijo tekem svetovnega pokala izjemno močna in ni vnaprejšnjih zagotovil, da bo kandidatura uspešna. Kljub vsemu SZS ostaja pomembna članica Fis, kar dokazujemo ne samo z vrhunskimi rezultati, temveč tudi z organizacijo mednarodnih tekem najvišjega ranga v vseh disciplinah,” je po koncu sestanka povedal Smrekar, predsednik SZS in član predsedstva Mednarodne smučarske zveze.

Alpinci v Švico, nordijci na Švedsko

Krovna smučarska zveza Fis je danes na zasedanju sveta te organizacije v Milanu določila prizorišča svetovnih prvenstev v letih 2026 in 2027. Alpsko SP leta 2027 je dobila švicarska Crans Montana, nordijsko SP istega leta švedski Falun, SP v smučarskih poletih leta 2026 pa nemški Oberstdorf. Smučarje prostega sloga in deskarje na SP 2027 bo gostil avstrijski Montafon.

Švicarji so bili sicer edini, ki so se morali za izvedbo boriti z več tekmeci, njeni nasprotniki so bili norveški Narvik, andorski Soldeu in nemški Garmisch-Partenkirchen. A nazadnje je SP, 40 let po prvi izvedbi leta 1987, dobila Crans Montana.

Komentari

Vaš komentar