Zaključil kariero, da bi začel novo – z Ilko Štuhec

Alpsko smučanje 23. Maj. 202213:541 komentar
Delite:
Ilka Štuhec. Foto: Aleš Fevžer

Potem ko je Ilka Štuhec pretekli teden potrdila, da je s Stöcklijevih smuči presedlala na Kästlejeve, je zdaj znan tudi obris njene spremljevalne ekipe. V njej bo, kot vse kaže, nov obraz donedavni srbski reprezentant Marko Vukičević, ki je po tretjem nastopu na olimpijskih igrah zaključil tekmovalno kariero.

“Ena sezona, več sezon? Ne vem. Bomo videli, kaj bo povedalo moje telo,” nam je pred kratkim na vprašanje, za koliko časa je podaljšala tekmovalno kariero, odgovorila najboljša slovenska smukačica zadnjih let Ilka Štuhec. Kot pravi, jo je pred tem čakal poglobljen razmislek o smiselnosti nadaljevanja smučarske poti. Ko je sprejela odločitev o nadaljevanju, pa se je odločila tudi za številne spremembe.

Prvo je naznanila že pretekli teden, in sicer dogovor s proizvajalcem smuči Kästle. Novosti pa se obetajo tudi v njenem spremljevalnem štabu. Vodja ekipe ostaja njena mama Darja Črnko. Kot vse kaže, pa bo njena desna roka novinec v trenerskih vrstah Marko Vukičević. Gre za Ljubljančana, ki je večji del kariere nastopal za Srbijo, med drugim tudi na olimpijskih igrah v Sočiju, Pjongčangu in Pekingu. Na Kitajskem je diplomirani pravnik tudi zaključil svojo kariero. Če bo prišlo do realizacije zastavljenega načrta in podpisa pogodbe, pa bo nov smučarski list obrnil z dvakratno svetovno prvakinjo. V njen štabu ostaja fizioterapevtka in kondicijska trenerka Tina Kobale, kot zunanji sodelavec demonstrator Jure Lekič, serviser pa bo znan po dogovoru s Kästlejem.

Marko Vukičević. Foto: MaPa

Ilka naj bi se po več letih vrnila tudi na priprave na južno poloblo, in sicer v Ushuaio in La Parvo. Če pa tovrstni treningi ne bodo izvedljivi, je v rezervnem načrtu predvideno sodelovanje s slovensko moško ekipi za hitri disciplini ter češko in nemško reprezentanco.

Ostali trenerji?

O vlogah v preostalih ekipah smo poročali že pred časom. V moški ekipi za hitri disciplini odgovorni trener ostaja Gregor Koštomaj, njegova desna roka pa Aleš Gorza. Tudi Klemen Bergant bo še naprej šef tehnične ekipe oziroma v prvi vrsti Žana Kranjca in Tijana Marovta. V načrtu je tudi angažma dodatnega slalomskega trenerja, ki bi skrbel za Štefana Hadalina, ki je po zdravstvenih težavah na poti vrnitve. Odgovorni trener ženske ekipe za tehnični disciplini bo tudi v novi zimi Sergej Poljšak. Neposredno bo odgovoren za Ano Bucik in Tino Robnik. Boštjan Božič bo še naprej usmerjal Andrejo Slokar. Načrtovana pa je vrnitev Denisa Šteharika, ki bi skrbel za Meto Hrovat in Nejo Dvornik.

Komentari

Vaš komentar