Elan predstavlja novo družino smuči Primetime, ki vračajo zabavo v karving

Foto: Elan media

Elan, družba, ki že skoraj 80 let ročno izdeluje smuči 100 % v slovenskih Alpah, predstavlja revolucionarno serijo smuči Primetime - vznemirljivo novo družino smuči, zasnovano za nov val navdušenja za smučanje po urejenih smučiščih. Elanova vodilna nova družina smuči je že prejela številne mednarodno priznane nagrade za oblikovanje, inovativnost, kakovost in zmogljivosti.

Družina osmih modelov vključuje štiri za moške in štiri za ženske in združuje svežo in mladostno filozofijo oblikovanja z najsodobnejšo tehnologijo karvinga za najboljšo izkušnjo smučanja po urejenih progah za najrazličnejše profile smučarjev.  

“Elan je izumil karving smučanje in s to dediščino smo začutili, da je čas, da kategorijo karving smuči dvignemo na povsem novo raven in vrnemo zabavo in privlačnost smučanju na urejenih smučiščih,« je povedal Elanov produktni vodja David Primožič. »Smuči Primetime, ki jih je navdihnilo veselje ob smučanju po čudovitih urejenih progah, na smučišča prinašajo novo navdušenje in vznemirjenje.”

Elan se zaveda, da v kategoriji smučarjev na urejenih smučiščih obstajajo različne vrste smučarjev; nekateri imajo radi hitrost, drugi uživajo v kratkih karving zavojih, tretji pa ljubijo sproščeno križarjenje po progah. Družina Primetime ima model za prav vsakega.  

Foto: Elan media

Elan je serijo Primetime zasnoval tako, da vsakemu smučarju med karvingom omogoča večji nadzor v zavojih, ne glede na smučarsko znanje. To so dosegli s pomočjo tehnologije PowerMatch, ki prilagaja in dodaja materiale tam, kjer je to potrebno, v povezavi z Elanovim inovativnim profilom Amphibio za asimetrično oblikovano levo in desno smučko. To zagotavlja še natančnejši prenos moči na dele smuči, kjer je ta najbolj potrebna za nadzorovano vodenje smuči po različnih urejenih progah. Specifična razporeditev materialov izboljšuje zmogljivosti posebej oblikovane desne in leve smučke za odličen nadzor nad robniki in izjemne vozne lastnosti.    

“Najpomembnejši cilj Elanove strategije je navdušiti smučarje, da več časa preživijo v naravi,«  je dodal Primožič. »Opazili smo, da v tradicionalni kategoriji smuči za urejena smučišča primanjkuje navdušenja in inovacij, zato smo oblikovali serijo smuči, ki bo poskrbela za lepe trenutke in neprekosljive izkušnje karvinga na smučiščih. Družina Primetime ponuja primeren model za vsako stopnjo smučarske intenzivnosti in izkušenj, zato so te smuči popolna izbira za skupine smučarjev, ki v dobri družbi uživajo v čudovitih dneh na smučišču,” je povedal Primožič.

Tehnologija PowerMatch z leseno sredico Dual Density Woodcore uporablja debelejši profil in močnejše materiale vzdolž notranjega roba smuči za moč, stabilnost, oprijem robnikov in odzivnost. Na zunanjem robu je profil na konici in repu tanjši in uporablja lažje materiale za intuitivno okretnost, manjšo težo, lahkotnost in mehkejši občutek. 

Foto: Elan media

Poleg tega je serija Primetime opremljena še z DualTi ojačitvami za odličen nadzor robnikov, moč in odzivnost, tehnologijo Racing Sidewall za neposreden prenos moči in seveda profilom Amphibio, ki združuje rocker profil na zunanji strani smuči za lažji vstop v zavoje in klasičen camber profil na notranji strani za boljši oprijem robnikov. 

Inovativno 3D oblikovanje smuči Primetime izhaja iz tehnologije, uporabljene za njihovo zgradbo. Vsi modeli v družini Primetime so odeti v svežo enobarvno podobo, ki se zgleduje po različnih področjih športa, mode in lepote.

Kljub skupni osnovi tehnologije PowerMatch pa posamezni ustrezno poimenovani modeli v seriji Elan Primetime ponujajo različne in posebej zasnovane tehnološke lastnosti za najboljše možno prilagajanje različnim tipom smučarjev na smučišču.  

Foto: Elan media

Nova serija Primetime je, tako kot vsi Elanovi modeli smuči, ročno izdelana v moderni proizvodnji v osrčju slovenskih Alp s 100-odstotno električno energijo iz obnovljivih virov in delno z lastno sončno energijo, s čimer Elan zmanjšuje svoj vpliv na okolje. Vsi materiali za izdelavo smuči prihajajo iz virov, ki so največ 400 kilometrov od tovarne. 

Nagrade

Smuči nove serije Primetime so že zaslovele kot pomemben mejnik za smučarje na urejenih smučiščih in prejele številne prestižne nagrade 

Žirije so bile najbolj navdušene nad Primetime 55 in njeno žensko različico Primetime N°5. Primetime 55 so kot pomemben dosežek prepoznali tudi organizatorji največjega športnega sejma v Münchnu, kjer so smuči prejele nagrado ISPO.   

Isti model je prejel tudi prestižno nagrado Red Dot Design Award na mednarodnem oblikovalskem natečaju, ki prepoznava odličnost in priznava najboljše dosežke na področju oblikovanja.  

Primetime 55 in Primetime N°5 sta prejeli tudi nagrado Plus X Award za inovativnost, visoko kakovost, oblikovanje, funkcionalnost in ergonomijo. 

“Nagrade so dokaz inovativnosti naših izdelkov, pa tudi priznanje za naše delo in način razmišljanja. Zelo smo zadovoljni, da nam dosledno uspeva razvijati inovacije in oblikovati smuči, ki jih navdušeno sprejemajo tako neodvisni smučarski strokovnjaki, kot naši kupci,” je povedal Primožič.

Nova serija Primetime

Ljubitelj hitrosti | Primetime 55 in N°5 

Najnatančnejša smučka v družini s hitrim in preprostim prehajanjem z robnika na robnik in karving zmogljivostmi brez primere je namenjena naprednim smučarjem, ki ljubijo popolne zavoje.  

Primetime Nº5 W PS ELW 11 3D. Foto: Elan media

55 za moške in N°5 za ženske sta na voljo v naslednjih dolžinah: 144, 151, 158, 165, 172. Geometrija: 121 | 69 | 102 

Primetime 55 FusionX EMX 12 3D
Primetime 55 FusionX EMX 12 3D. Foto: Elan media

Ljubitelj zavojev | Primetime 55+ in N°4+  

Sta širši od svojih sester v seriji in dajeta več opore in ravnotežja za samozavestno smučanje brez kompromisov pri okretnosti. Smučarjem prinašata popolno ravnovesje med visokimi zmogljivostmi in dodatno oporo. 

Primetime Nº4+ W PS ELX 11 3D. Foto: Elan media

Dolžine: 144, 151, 158, 165, 172. Geometrija: 130 | 74 | 111

Primetime 55+ FusionX EMX 12 3D. Foto: Elan media

Rana ura zlata ura | Primetime 44 in N°4 

Enostavna dostopnost moči – ta model ponuja povečano hitrost na robnikih za izjemne karving zmogljivosti in igriv občutek za smučarje, ki z veseljem ves dan nizajo popolne in lahkotne karving zavoje.  

Primetime Nº4 W PS ELW 11 3D. Foto: Elan media

Model 44 za moške in N°4 za ženske sta na voljo v naslednjih dolžinah: 144, 151, 158, 165, 172. Geometrija: 121 | 69 | 102 

Primetime 44 FusionX EMX 12. Foto: Elan media

Za cel dan smučanja | Primetime 33 in N°3 

Združujejo vsestransko obliko smuči s hitrimi prehodi z robnika na robnik za ves dan lahkotnega in energičnega užitka na snegu. Popolna karving sopotnica za lahkotne dni.  

Primetime Nº3 W PS EL 10 3D. Foto: Elan media

Dolžine: 144, 151, 158, 165, moške smuči tudi 172, 179. Geometrija: 127 | 73 | 111 

Primetime 33 FusionX EM 11 3D_0437. Foto: Elan media

O Elanu

Elan je dolgoletni proizvajalec smuči iz slovenskih Alp s skoraj 80 leti izkušenj pri oblikovanju in izdelavi najboljših smuči na svetu za prijatelje in družine, ki uživajo v smučanju in si želijo zabave in dobrih časov v gorah. Nagrade na testih in priznanja za oblikovanje leto za letom pričajo, da inovativni produkti odražajo tradicijo blagovne znamke in zavezo ne le izdelovanju smuči, temveč izdelovanju BOLJŠIH smuči, ki smučarjem prinašajo nepozabne trenutke v gorah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!