Enzo Smrekar ostaja v vrhu FIS

Alpsko smučanje 26. Maj 202213:16 > 13:18 0 komentarjev
Enzo Smrekar. Foto: Aleš Smrekar

Švedski poslovnež Johan Eliasch je bil na 53. kongresu Mednarodne smučarske zveze (FIS) v Milanu znova izvoljen za predsednika. Za mesto v predsedstvu je uspešno kandidiral tudi predsednik Smučarske zveze Slovenije Enzo Smrekar, ki je od 117 možnih prejel kar 113 glasov.

Slovenija bo imela tudi v prihodnje v predsedstvu FIS svojega predstavnika. Dolga leta je bil to pokojni Janez Kocijančič. Zdaj svojo mednarodno smučarsko-funkcionarsko kariero uspešno gradi tudi Enzo Smrekar. Prvi mož SZS je bil namreč znova izvoljen v predsedstvo krovne organizacije. Prejel je kar 113 glasov, več (114) jih je le Flavio Roda.

V predsedstvu FIS bodo sicer sedeli še Mats Arjes, Deidra Dionne, Dean Gosper, Magdalena Kast, Roman Kumpost, Urs Lehmann, Tzeko Minev, Aki Murasato, Patrick Ortlieb Anne-Chantal Pigelet, Erik Roeste, Franz Steinle, Fiona Stevens, Patrick Toussaint, Martti Uusitalo in Liangcheng Zheng.

Predsednik FIS ostaja edini kandidat – Johan Eliasch.  60-letni britansko-švedski milijonar, ki je pred tem uspešno vodil Head, je predsednik postal junija leta 2021. Zdaj je prejel polni mandat in napovedal številne spremembe.