Forfang dokončno brez nastopa v Pekingu

Peking 2022 7. Feb 20228:33 0 komentarjev
Forfang. Foto: guliverimage

Norveški smučarski skakalec Johann Andre Forfang zaradi okužbe z novim koronavirusom ni uspel pravočasno odpotovati v Peking, da bi se udeležil nedeljske posamične olimpijske tekme na mali skakalnici. Zdaj je sporočil, da ga ne bo niti na preostalih tekmah na letošnjih zimskih igrah, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

V objavi na Instagamu je Forfang sporočil, da ga v Pekingu ne bo. Po okužbi z novim koronavirusom v januarju se namreč vrednosti virusa na njegovih brisih niso znižali dovolj, da bi dobil zeleno luč za vstop na Kitajsko.

“Zdi se mi nepravično. Normalno živim, tudi treniram, kot ponavadi, vendar še zdaj nisem dovolj ‘zdrav’, da bi vstopil na Kitajsko,” je zapisal 26-letni skakalec ob fotografiji, na kateri kot otrok drži čelado in smučarska očala.

Forfang je pred štirimi leti z Norveško osvojil zlato ekipno medaljo na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, na srednji skakalnici pa je bil srebrn.

Njegov moštveni kolega Daniel-Andre Tande, ki mu je okužba s koronavirusom prav tako preprečila nastop na prvi tekmi smučarskih skakalcev v Pekingu, je medtem dobil zeleno luč za pot na igre, kjer se bo lahko udeležil posamične tekme na veliki skakalnici v soboto in ekipne tekme 14. februarja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!