Ganljiv poklon Ivice Kostelića tragično preminulem Slovencu

Alpsko smučanje 30. Apr 202415:18 1 komentar
Ivica Kostelić
Foto: Profimedia

V občini Kranjska Gora je v ponedeljek dopoldne med spustom po vrvi preko skalnega skoka v Špikov graben plaz zasul 30-letnika, ki je zaradi hudih poškodb na mestu umrl. Od nesrečnika se je danes z ganljivim poklonom na družbenih omrežjih poslovil tudi nekdanji sijajni hrvaški alpski smučar Ivica Kostelić.

Kostelić je danes na svojem Facebooku objavil zapis, v katerem se je poslovil od svojega velikega prijatelja Luke Vidica, ki je tragično umrl, potem ko ga je v ponedeljek dopoldan zasul snežni plaz v v bližini Krtanjske Gore.

“Ta spomin je posvečen Luki Vidicu, prijatelju, ki je med smučanjem v rodni Kranjski Gori tragično izgubil življenje v snežnem plazu. Ko sem smučal z Luko, je bilo ogromno veselja. Dovolj bi bilo, da bi se samo pogledala in občutila enako navdušenje nad istimi stvarmi. Deliti srečo. To sem občutil pri mnogih svojih prijateljih v gorah. Strast je tista, ki povezuje vse nas, ki imamo radi gore, nas povzdigne do čustev, ki presegajo človeško razumevanje, nas poveže na raven onkraj življenja. Luka bo za vedno eden izmed nas, saj gre za duha, ki ga nosimo v sebi. Ta duh bomo nosili mi, tako tisti pred nami kot tisti, ki prihajajo za nami. Moje molitve in sožalje gredo njegovi družini,” je zapisal nekdanji smučarski as, ki se lahko pohvali s kar 25 zmagami v svetovnem pokalu.

Po poročanju PU Kranj je 30-letnik, ki je zaradi hudih poškodb na kraju umrl, s 44-letnim gornikom smučal z vrha Male Ponce proti Špikovemu grabnu. Ob plazu je 44-letnik, ki še ni bil vpet v sidrišče, ostal na mestu, kjer se je pripravljal za spust, 30-letnika, ki je že bil vpet v sidrišče in pripravljen za spust, pa je snežni plaz zajel in odnesel čez skalni skok skupaj s sidriščem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje