Jakov Fak si kljub izidu sezone želi še več

Biatlon 11. Jan 202316:29
Foto: Guliverimage

Slovenska biatlonska reprezentanca je v nemškem Ruhpoldingu prikazala izjemnno predstavo. Jakov Fak se je po dobrih dveh letih znova zavihtel na stopničke, do izida kariere pa sta prišla tudi mlada Anton Vidmar in Alex Cisar.

Sanjski dan za slovenski biatlon v Ruhpoldingu — stopničke in izid kariere za dva mlada tekmovalca.

Jakov Fak je večino svojih največjih uspehov dosegel prav na najdaljši biatlonski preizkušnji, kjer vsak zgrešen strel prinaša pribitek minute. Poleg odličnega streljanja je prikazal tudi dobro tekaško predstavo, na koncu je dosegel 20. čas tekmovanja. Vse to pa je bilo na koncu dovolj za prve stopničke po 24. januarju 2021, ko je na tretji stopnički stal na tekmi s skupinskim startom v Antholzu.

“Super dan, končno ponovno na stopničkah. To je odličen občutek. Predvsem brezhibno streljanje, to sem zelo dolgo čakal. Po mojem tudi zelo soliden tek. Škoda, da nisem še močnejši, da bi bil na še višjem mestu, ampak sem vseeno zelo zadovoljen. Se že veselim naslednjih tekem,” je po tekmi za Smučarsko zvezo Slovenije dejal Fak.

Jakov Fak in Alex Cisar. Foto: Smučarska zveza Slovenije

Odlično tudi mlada talenta slovenskega biatlona

Z rezultatoma kariere se lahko pohvalita tudi Anton Vidmar in Alex Cisar, ki sta oba zgrešila zgolj po en strel, na koncu pa sta končala na 22. oziroma 24. mestu. Na tekmi sta nastopila tudi Rok Tršan in Miha Dovžan, ki pa sta ostala brez točk svetovnega pokala.

“Današnji tekmi bi dal oceno odlično. Resnično težki pogoji na progi. Bilo je toplo in mehek sneg. Sem pa vesel, ker sem dobro izkoristil zaveterje ostalih tekmovalcev in dobro razporedil moči. Na streljanju sem bil izredno fokusiran, 19. strel sem sicer zgrešil, a letos še nisem bil 95-odstoten na strelišču. Strelska in tekaška forma sta v vzponu in komaj čakam tudi naslednje tekme,” pa je tekmo ocenil Vidmar.