Nov uspeh Nike Prevc, z izjemno daljavo do drugega mesta

Smučarski skoki 4. Feb 202412:50 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Po včerajšnji vremenski loteriji je bila v nemškem Willingenu na sporedu še ena tekma za najboljše smučarke skakalke sveta. Nedelja je Slovenkam prinesla bistveno več veselja kot sobota, najboljša skakalka zime Nika Prevc se veseli drugega mesta.

Včerajšnje dogajanje v Willingenu na obraze ljubiteljev slovenskih smučarskih skokov ni narisalo prav veliko nasmeškov.

Tekma deklet se je zaradi neregularnih razmer, ko sta dogajanje krojila veter in dež, spremenila v pravo farso, Slovenke pa so se morale na koncu zadovoljiti le z 9. mestom Nike Križnar. Vodilna tekmovalka svetovnega pokala Nika Prevc je bila šele 15.

Nika Križnar kljub 9. mestu ni bila zadovoljna z razpletom tekme. FOTO: Guliverimage

Kako so se Slovenke odrezale danes?

Taja Bodlaj je v prvo skočila 101,5 metra in z 28. mestom ujela finale. Z dva metra in pol krajšim skokom je brez drugega nastopa ostala Ajda Košnjek. Katra Komar je v težkih razmerah skočila 109,5 metra in je bila po polovici tekme na 23. mestu.

Nika Križnar je danes v prvi seriji skočila precej bolje kot v prvem skoku včeraj in pristala pri 130 metrih. Po prvi seriji je bila na tretjem mestu in v boju za stopničke. Še tri metre in pol dlje je skočila Nika Prevc, a je bila ob boljših razmerah in slabšem doskoku po polovici tekme na šestem mestu. Od odra za zmagovalke jo je ločilo le 2,3 točke.

Prevc zlomila vse, razen Norvežanke

Bodlaj je v drugi seriji pristala pri 111 metrov in je uvrščena na 28. mesto. Še pet metrov daljša je bila Katra Komar, ki je končala kot 22.

Izjemen skok, kaj skok, skorajda polet pa je uspel Niki Prevc! V zahtevnih razmerah je trener Zoran Zupančič izbral pravi trenutek, da je najboljšo skakalko sveta poslal z zaletne rampe, slednja pa je svoje delo opravila fantastično in pristala pri 146 metrih! Sijajna daljava, začinjena z idealnim telemarkom, je Slovenko iz šestega mesta po prvi seriji popeljala na drugo.

Nika Prevc je danes sijajno opravila svoje delo. Foto: Guliverimages

Na koncu se je najbolj prešerno smejalo zmagovalki Norvežanki Silje Opseht, ki se je v finalu skočila kar 150 metrov in se za las izognila temu, da bi podrsala po snežni površini.

Tudi Nika Križnar je svoje delo opravila dobro, pristala je pri 138,5 metra, kar je zadoščalo za peto mesto.

Izmed favoritinj je tekmo izpustila Avstrijka Ema Pinkelnig. V težkih razmerah ga je polomila Kanadčanka Alexandria Loutitt, ki pa se je spektakularno rešila padca in varno pristala na tleh, toda končala daleč od vrha.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!