Domen Prevc najboljši Slovenec, Norvežan z izjemnim skokom do zmage

Smučarski skoki 3. Feb 202417:55 > 17:56 0 komentarjev
Domen Prevc
Foto: Profimedia

Norvežan Johann Andre Forfang je z rekordom skakalnice zmagal na tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalcev v nemškem Willingenu. Zbral je 252,7 točke in za kar 31 točk premagal Japonca Rjojuja Kobajašija, tretji je bil drugi Norvežan Kristoffer Eriksen Sundal. Peti je bil Domen Prevc.

Deseto mesto je zasedel Lovro Kos, Peter Prevc, četrti po prvi seriji, je bil šele 20., Žak Mogel pa 25.

Domen Prevc je v finalu pridobil 11 mest in se povsem približal zmagovalnemu odru, 4,3 točke sta ga ločili od tretjega mesta. Lovro Kos je obdržal deseto mesto s prve serije, Mogel pa je prehitel tri tekmece.

V finale se ni uvrstil 47. Timi Zajc, kot tudi ne vodilni v svetovnem pokalu Avstrijec Stefan Kraft, ki je končal na 39. mestu. Izpadlo je še nekaj vrhunskih skakalcev, med drugimi Poljak Kamil Stoch (43.) in Nemec Karl Geiger (33.).

Za razliko od tekme skakalk pred tem so vetrovne razmere med serijo, ki je prav tako potekala v dežju, bolj nihale. Posledično ni bilo le ene skupine skakalcev, ki bi imela izjemno slabe razmere kot denimo šesterica najboljših v seštevku svetovnega pokala na ženski tekmi.

Po prvi seriji je presenetljivo vodil Finec Antti Aalto, drugi je bil Forfang, tretji Poljak Aleksander Zniszczol, četrti Peter Prevc. Med njimi je na vrhu ostal le Forfang, ki je po decembru 2018 prvič stopil na zmagovalni oder in v velikem slogu dosegel četrto zmago v karieri.

Osemindvajsetletnik je razen srebra na olimpijskih igrah 2018 sicer vse medalje dobil na ekipnih tekmah, pred šestimi leti na OI tudi zlato, tri prva mesta je osvojil na SP v poletih, nazadnje pred štirimi leti v Planici, kjer je lani na SP osvojil drugi mesti ekipno in v mešani ekipi.

“Klasičen Willingen, prvi dan je za nami. Zame uspešen, sploh v drugi seriji mi je uspel dokaj dober skok. Še malo potrpežljivosti pa bomo s tehniko že tam, kjer želimo biti,” je bil po tekmi zadovoljen Domen Prevc. Kos ga je dopolnil: “Še ena lepa tekma je za mano. Solidni skoki, deseto mesto, tako da sem kar zadovoljen.”

Kraft je ostal na čelu svetovnega pokala in ima 238 točk prednosti pred tokrat šele 17. Nemcem Andreasom Wellingerjem, šesti je ostal poškodovani Anže Lanišek, 11. pa Peter Prevc.

V nedeljo bosta v Willingenuu, kjer se je danes zbralo 23.000 navijačev, še dve tekmi, najprej bodo znova nastopile skakalke.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!