Mikaela Shiffrin na domačih tleh do jubileja, Andreja Slokar tik za najboljšimi

Alpsko smučanje 26. Nov 202319:55 > 19:55 1 komentar
Mikaela Shiffrin
Foto: Guliverimage

Američanka Mikaela Shiffrin je zmagovalka ženskega slaloma v Killingtonu. 28-letnica je bila najhitrejša v obeh vožnjah in je na domačih tleh prišla do jubilejne 90. zmage v svetovnem pokalu. Edina, ki je za njo zaostala manj kot sekundo, je bila Slovakinja Petra Vlhova (+0,33). Tretje mesto je pripadlo Švicarki Wendy Holdener, najboljša Slovenka pa je bila Andreja Slokar na sedmem mestu.

Mikaela Shiffrin je prišla še do druge zmage v novi sezoni svetovnega pokala, druge slalomske. Domačinka je na slalomu v Killingtonu vodila že po prvi vožnji, najhitreje pa je prepeljala tudi drugo progo in zasluženo prišla še do šeste zmage na tem prizorišču. Za 28-letnico iz Vaila je bila to sicer že jubilejna 90. zmaga v karieri.

Manj kot sekundo je za Američanko zaostala zgolj Petra Vlhova – Slovakinja je v drugo odločno napadla, a je morala večni tekmici vendarle priznati premoč. Tretje mesto je osvojila Švicarka Wendy Holdener, ki je za zmagovalko zaostala 1,37 sekunde.

Tretji slalom sezone je veliko veselja prinesel tudi v slovenski tabor. Andreja Slokar je bila že po prvi vožnji najboljša Slovenka na 14. mestu, v drugo pa je odpeljala še bolje in napredovala za sedem mest. Sedmo je za simpatično Ajdovko najboljši rezultat po vrnitvi na bele strmine, potem ko je minulo sezono v celoti izpustila zaradi poškodbe kolena.

“Zagotovo se mi je danes odvalil en velik velik kamen, sploh glede na to, da odkar sem se vrnila nazaj v tekmovanje po poškodbi, se nisem niti enkrat uvrstila v drugo vožnjo,” je bila znova zadovoljna Slokar.

“Že po prvi vožnji sem bila zelo vesela, čeprav vožnja res ni bila najboljša, tako da sem si že tam malo oddahnila, nato pa sploh po drugi vožnji, ko sem prišla v cilj in videla zeleno luč. Sem res zelo vesela, ker mi je prav malo ‘ruzaka’ padlo z rame. Mislim, da bo zdaj lažje tekmovati in bo tudi precej lažje trenirati, končno lahko malo zadiham,” je še dejala Ajdovka.

Andreja Slokar
Andreja Slokar Foto: Guliverimage

Do točk sta prišli tudi Neja Dvornik na 18. in Ana Bucik na 20. mestu, ki sta v drugo sicer izgubili po eno mesto, a sta vendarle popravili vtis glede na prva slaloma sezone v Leviju.

Shiffrin je z zmago utrdila svoje vodstvo tako v slalomskem kot skupnem seštevku svetovnega pokala, ki se bo prihodnji teden nadaljeval z dvema veleslaloma v kanadskem Tremblantu.

REZULTATI SLALOMA V KILLINGTONU 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje