Kline je na prizorišču edine zmage znova prišel na okus

Alpsko smučanje 2. Mar 202213:29 > 13:43 0 komentarjev
Boštjan Kline. Foto: Aleš Fevžer/OKS

Boštjana Klineta sta na prvem uradnem treningu pred petkovim smukom svetovnega pokala v Kvitfjellu prehitela le Američan Ryan Cochran-Siegel in Norvežan Aleksander Aamodt Kilde.

Minuli teden je minilo pet let od smukaške zmage Boštjana Klineta v Kvitfjellu. Mariborčan se je z reprezentančnimi sotekmovalci po olimpijskih igrah, kjer je bil deseti, vrnil na kraj zločina in hitro potrdil dobro formo iz Pekinga.  Prvi uradni trening je namreč končal na tretjem mestu.

Najhitrejši je bil sicer Ryan Cochran-Siegel, Aleksander Aamodt Kilde je za njim zaostal dve desetinki, Kline, za katerega je to najboljša sezona po letu 2017, pa 32 stotink sekunde.

Precej počasnejši so bili ostali trije Slovenci. Nejc Naraločnik je bil z zaostankom 3,09 na koncu 49.,  Miha Hrobat (+3,24) dve mesti za njim, povratnik Martin Čater (+3,35) pa 55.

V četrtek bo v olimpijskem Kvitfjellu na sporedu še en trening,  petek je rezerviran za nadomestni  smuk iz Beaver Creeka, sledi pa še tekmovalni konec tedna s sobotnim smukom in nedeljskim superveleslalomom.

Boljši le v sanjskih dveh sezonah

Boštjan Kline se je po dveh predhodnih uvrstitvah na drugo mesto svoje edine zmage v karieri veselil 24. 2. 2017. Tedaj sta mu družbo na stopničkah delala olimpijski prvak Matthias Mayer in Kjetil Jansrud, ki bo ta teden smučarski karavani pomahal v slovo.

A kmalu po krstni zmagi je njegova rezultatska krivulja strmoglavila. V zanj sanjski sezoni 2016/17 je osvojil 352 točk svetovnega pokala (leto pred tem 372), nato pa nikoli več kot 83 točk.   Prav toliko jih ima na svojem računu v tem trenutku.

V tej zimi se je dvakrat zavihtel na enajsto mesto, skupno petkrat osvojil točke, na olimpijskem smuku pa je bil deseti. Posledično je na dobri poti, da se po petih letih znova zavihti med udeležence finala svetovnega pokala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!