Konec sezone za nesrečnega francoskega šampiona

Alpsko smučanje 12. Jan 202417:41 1 komentar
Foto: Profimedia

Francoz Alexis Pinturault, ki ga je po padcu na superveleslalomu v bolnišnico v Interlaknu odpeljal helikopter, si je težje poškodoval levo koleno, so razkrile podrobnejše preiskave. Zanj je sezona končana.

Pinturault je v zaključku superveleslalomske proge v Wengnu na zadnjem skoku izgubil nadzor nad telesom. 32-letnik, trikratni svetovni prvak, je nerodno pristal na snežno površino in po grdem padcu potreboval helikopterski prevoz, ki ga je na nadaljnje preiskave odpeljal v bolnišnico v Interlaknu.

Po padcu se je francoski šampion držal za levo koleno, zle slutnje pa so bile na njegovo nesrečo potrjene. Strgana je sprednja križna vez, tako je Alexis, ki bo marca dopolnil 33 let, že sklenil z nastopi v letošnji sezoni. Pred njim je naporna in dolga pot do popolne rehabilitacije, ki jo bo v naslednji dneh začel z operacijo, poroča L’Equipe.

Foto: Profimedia

Prejšnji konec tedna so bele strmine terjale kar tri žrtve. V Wengnu je sezono predčasno sklenil tudi Švicar Marco Kohler, medtem ko je imela več sreče vsaj Nadine Fest, ki je na domačem superveleslalomu v Zauchenseeju ubežala težji poškodbi, poroča Kleine Zeitung.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje