Kranjskogorske skrbi: Ni vse v naših rokah

Alpsko smučanje 27. Feb 202410:44 0 komentarjev
Foto: Filip Barbalič

Pred četrtkovo snežno kontrolo organizatorji pokala Vitranc (9. in 10. 3.) zagotavljajo, da imajo dovolj snega, a se zavedajo, da to ni edino merilo za zeleno luč Mednarodne smučarske zveze.

Ob začetku drugega tedna zimskih šolskih počitnic pogled v Kranjsko Goro ne pričara prav zimskega vzdušja. Slika je le za odtenek boljša v bližnjem Podkorenu, kjer naj bi čez enajst dni potekal tradicionalni pokal Vitranc. Čeprav gre za eno najbolj stabilnih prizorišč v svetovnem pokalu, pa je letos ”naj bi” veliko bolj izrazit.

Marsikaj bo jasno že v četrtek, ko bo Podkoren obiskal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze. ”Čeprav nam pogoji v zadnjih tednih res niso bili naklonjeni, pa je na progi trenutno dovolj snega za izvedbo tekem,” poudarja generalni sekretar organizacijskega odbora kranjskogorski tekem Srečko Medven.

Toda … ”Ni vse odvisno le od snega na progi. Pri FIS so pozorni tudi na srednjeročno vremensko napoved. Upoštevali bodo tudi to. Poskušamo biti optimisti in vseeno realni. Verjamem, da smo sposobni izvesti tekmi. Jasno, ob manjši pomoči narave. Ni vse odvisno le od nas,” dodaja Medven, ki nad vremensko napovedjo vsaj do začetka prihodnjega tedna ne more biti zadovoljen, nato pa lahko s sodelavci le upa na zasuk.

V izrekajočem se februarju je narava Gorenjcem namenila le eno kratko okno za izdelavo umetnega snega. Osnovno bazo so tako v Podkorenu pripravili že za januarsko Zlato lisico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!