Slovenci tokrat daleč od vrha, Lahti orle ujel v past

Smučarski skoki 2. Mar 202418:13 > 18:15 0 komentarjev
Lovro Kos
Foto: Profimedia

Slovenski smučarski skakalci so na ekipni tekmi v Lahtiju v postavi Domen Prevc, Žak Mogel, Peter Prevc in Lovro Kos osvojili sedmo mesto. V zahtevnih razmerah ni bil nihče od četverice zares razpoložen. Zmage se je veselila Norveška pred Avstrijo in Nemčijo.

Kljub petkovi zmagi Lovra Kosa Slovenija pred drugo klasično ekipno tekmo v tej sezoni ni sodila v krog favoritov. In to se je na tekmi, ki so jo znova zaznamovali močni sunki vetra, hitro tudi potrdilo.

Od Slovencev je bil najboljši Peter Prevc, ki je bil najdaljši od četverice že v prvi seriji (118 m), v finalu pa je poskrbel za slovensko daljavo dneva s 127 metri. Omeniti velja še drugi skok njegovega brata Domna, ki je pristal pri 126 metrih. Vse ostalo bodo v taboru Roberta Hrgote želeli hitro pozabiti. Navdušil ni niti petkov zmagovalec posamične tekme Lovro Kos, ki je v obeh serijah pristal pri zgolj 109,5 metra. Malce bolje je šlo Žaku Moglu.

Slovenija je v prvi seriji prehitela zgolj Švico in Kazahstan in se kot osma reprezentanca komaj prebila v finale. Tam so prehiteli ZDA in preizkušnjo končali kot sedmi. Zmage se je veselila Norveška v postavi Johann Andre Forfang, Halvor Egner Granerud, Eriksen Kristoffer Sundal in Marius Lindvik, ki je za 25,7 točke premagala Avstrijo, 52 točk je na tretjem mestu zaostala Nemčija.

“Žal šele sedmo mesto za Slovenijo. V prvi seriji smo pridelali prevelike napake, da bi lahko napredovali,” je bil po tekmi jedrnat Peter Prevc.

Prav nič prešerne volje ni danes skakalnega stadiona zapustil niti selektor Robert Hrgota. “Danes res ne moremo biti preveč zadovoljni, prva serija nas je pokopala za kakršnokoli vidno uvrstitev. Glavo gor, moramo analizirati, kaj je šlo narobe, popraviti napake in jutri zelo napredovati,” je dejal glavni trener.

V nedeljo bo v Lahtiju še druga posamična tekma, ki se bo začela ob 16. uri. Kvalifikacije bodo uro in pol prej.

Dosežki Slovencev v Lahtiju:

Domen Prevc: 114,5 m in 126 m
Žak Mogel: 116,5 m in 115,5 m
Peter Prevc: 118 m in 127 m
Lovro Kos: 109,5 m in 109,5 m

Celotni rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!