Sladko-kisli občutki slovenskega junaka iz sence

Atletika 2. Mar 20240:42 0 komentarjev
Rok Ferlan
Rok Ferlan po nastopu v Glasgowu. FOTO: Peter Kastelic/AZS.

Slovenski atlet Rok Ferlan je prvi dan 19. dvoranskega svetovnega prvenstva v Glasgowu v polfinalu teka na 400 m zasedel sedmo mesto z osebnim rekordom 46,61 sekunde in se kot prvi ni uvrstil med šesterico sobotnih finalistov.

“Sladko – kislo, tako lahko opišem polfinale. To pa zato, ker mi je le malo zmanjkalo za preboj v finale, obenem pa sem z osebnim rekordom in polfinalom uresničil cilj za SP. Dal sem vse od sebe, posebej v zadnjih 20 metrih, ko je bilo res težko teči,” je takoj po polfinalu povedal Rok Ferlan, čigar odličen dosežek je z medaljo zasenčila Lia Apostolovski, a je poskrbel za še en sijajen rezultat uvodnega dne svetovnega prvenstva na Škotskem.

Zelo dobro je začel svoj drugi tek v uvodnem dnevu SP. “To je bil moj najboljši tek te zime. Startal sem odločno in po 150 m našel svoj položaj v skupini. Tako nisem spuščal ritma in sem še dodal v zadnjih 200 m. Potem pa sem še vse, kar mi je ostalo moči, pridal še v finišu.”

V skupini Ferlana je bil tako kot v dopoldanskih kvalifikacijah ponovno olimpijski zmagovalec in svetovni prvak na 400 m ovire, Norvežan Karsten Warholm, tudi evropski rekorder.

Slednji je bil skupno drugi v polfinalu s 45,86, za Belgijcem Alexandrom Doomom (45,69). Čeh Matej Kršek, ki je s 46,07 dosegel najboljši čas prvega kroga, se je s 46,48 kot zadnji uvrstil v finale in v drugi skupini s tretjim mestom na četrto potisnil Ferlana.

“Zelo težko skupino sem imel, ampak tudi v prvi je bilo podobno. Obenem so mi fantje s hitrim ritmom pomagali, da sem še hitreje odtekel. Zelo mi je bilo všeč danes, ko sem imel v istem dnevu dve tekmi, saj kljub temu nisem čutil veliko utrujenosti. Če lahko tako tekmujem, kot sem danes, lahko računam tudi na olimpijski nastop v Parizu, ne le na evropsko prvenstvo v Rimu,” se je na poletno sezono ozrl Ferlan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!