‘Ledeni princ’ končuje svojo športno pot

Zimski športi 19. Jul 202212:06 0 komentarjev
Foto: Guliverimage

Dvakratni olimpijski prvak v umetnostnem drsanju Yuzuru Hanyu je danes sporočil, da je končal kariero. Sedemindvajsetletni Japonec se je po dolgem boju s poškodbami in razočaranju na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu, ko je ostal brez tretjega zaporednega naslova, odločil za konec športne poti.

Sanje “ledenega princa”, enega največjih azijskih zvezdnikov olimpijskih iger, o tretjem zaporednem olimpijskem zlatu so se razblinile v Pekingu po napaki v kratkem programu.

Glavni favorit OI je po kratkem programu končal na osmem mestu, za neuspešen nastop pa je okrivil luknjo v ledu. Pred dolgim pa je napovedal izvedbo štirikratnega aksla, ki ga na tekmovanju ni izvedel še noben drsalec. Tudi Japoncu ta podvig ni uspel in je dvakrat padel, na koncu pa olimpijsko tekmo končal brez odličja na četrtem mestu.

Žaluje horda navijačev

“Ne bom več tekmoval z drugimi drsalci na tekmovanjih,” je ledeni princ povedal na današnji novinarski konferenci v Tokiu in dodal, da se zdaj želi osredotočiti na drsalne predstave, da bo še naprej razveseljeval svoje številne oboževalce.

Hanyu je dvakrat osvojil tudi naslov svetovnega prvaka, vendar njegov vpliv na umetnostno drsanje daleč presega le medalje.

S svojim elegantnim slogom in nežnim fantovskim videzom si je Hanyu nabral četo navijačev, kot le malokateri drug v svetovnem športu, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Olimpijsko zlato je v Pekingu osvojil Američan Nathan Chen, ki se je po naslovu poklonil “največjemu vseh časov”.

“Ko sem ga gledal kot otrok, si niti v sanjah nisem predstavljal, da bom imel priložnost celo drsati z njim. Gre za največja drsalca v zgodovini,” se je po olimpijski zmagi japonskemu tekmecu poklonil 22-letni Američan.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!