Lisa Vittozzi zmagovalka posamične tekme, Slovenke brez točk

Biatlon 12. Jan 202315:52 0 komentarjev
Lisa Vitozzi; FOTO: Guliverimage

Italijanska biatlonka Lisa Vittozzi je zmagovalka 15-kilometrske posamične preizkušnje za svetovni pokal v nemškem Ruhpoldingu. Preostali mesti na zmagovalnem odru sta zasedli Francozinji Lou Jeanmonnot in Julia Simon. Slovenke niso osvojile točk.

Od varovank nekdanjega nemškega biatlonca Ricca Grossa je bila najboljša Živa Klemenčič, ki je z dvema zgrešenima streloma in zaostankom 5:26,7 minute zasedla 45. mesto, kar je njena najboljša uvrstitev v svetovnem pokalu. Za sploh prvimi točkami svetovnega pokala je zaostala 22 sekund.

Lena Repinc je bila s tremi strelskimi napakami 56. z zaostankom 6:36,5, Kaja Zorč pa je zgrešila šestkrat in za zmagovalko na 82. mestu zaostala 8:58,5 minute. Najboljši Slovenki v skupnem seštevku, Polona Klemenčič in Anamarija Lampič, nista nastopili.

Za Italijanko Vittozzi je bila to tretja zmaga v karieri, skupno pa sedma vključno s štafetnimi preizkušnjami. V tej sezoni je šestič stala na odru za zmagovalke, drugič na posamični tekmi na 15 km, potem ko je bila na začetku sezone v finskem Kontiolahtiju tretja.

Vodstvo ohranja Francozinja

Druga je bila danes z zaostankom 39 sekund Jeanmonnot, ki je prav tako kot Vittozzi zadela vseh 20 strelov, tretja pa z eno napako na strelišču Simon. Za zmagovalko je zaostala 45,2 sekunde.

Simon ostaja na vrhu skupnega seštevka in ima 51 točk naskoka pred danes šestouvrščeno Švedinjo Elviro Öberg. Na tretje mesto je napredovala Vittozzi, ki pa ima že 203 točke zaostanka.

V petek bo na sporedu moška štafeta 4 x 7,5 km tudi s slovensko četverico, ženska štafeta bo dan kasneje, medtem ko bosta v nedeljo preizkušnji s skupinskim startom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!