Na drugi tekmi na Ljubnem vseh 12 Slovenk!

Smučarski skoki 1. Jan 202312:14 0 komentarjev
Foto: guliverimage

Danes se na Ljubnem zaključuje silvestrska turneja smučark skakalk. Na tekmi bo nastopilo vseh 12 slovenskih skakalk, ki so nastopile v kvalifikacijah.

Nika Krašovic je bila na prvi tekmi na Ljubnem edina Slovenka, ki se ji ni uspelo prebiti na tekmo. Tokrat je drugače. Vseh 12 bo namreč nastopilo na zaključnem dejanju silvestrske turneje.

Na kvalifikacijah je bila sicer najboljša Norvežanka Anna Odine Stroem, ki je za 2,5 točke premagala Nemko Selino Freitag. Nika Križnar se je uvrstila na 3. mesto z zaostankom 3,1 točke.

Urša Bogataj je bila šesta, Ema Klinec 12., Nika Prevc pa je zasedla 14. mesto. Na tekmi bodo nastopile tudi Ajda Košnjek (32. mesto na kvalifikacijah), Maja Vtič (34.), Nejka Repinc Zupančič (35.), Katra Komar (38.), Tinkara Komar (40.), Taja Bodlaj (42.), Nika Vetrih (43.) in Nika Krašovic (48.).

Po treh preizkušnjah silvestrske turneje vodi Avstrijka Eva Pinkelnig, tokrat na petem mestu, ki ima 23 točk prednosti pred Norvežanko Anno Odine Stroem. Tretja je Nemka Katharina Althaus, ki zaostaja že za 36 točk. Na četrtem in petem mestu najdemo dve Slovenki: Niko Križnar in Emo Klinec.

Pari prve serije:

Ajda Košnjek – Sara Takanaši (Jap)

Maja Vtič – Lara Malsiner (Ita)

Nejka Repinc Zupančič – Abigail Strate (Kan)

Sina Arnet (Švi) – Nika Prevc

Katra Komar – Katharina Althaus (Nem)

Annika Belshaw (ZDA) – Ema Klinec

Tinkara Komar – Silje Opseth (Nor)

Taja Bodlaj – Alexandria Loutitt (Kan)

Nika Vetrih – Juka Seto (Jap)

Alessia Mitu-Cosca (Rom) – Urša Bogataj

Nika Krašovic – Nika Križnar

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!