Nove razsežnosti finančne stiske norveških skakalcev

Smučarski skoki 10. Jul 202414:35 0 komentarjev
Johann Andre Forfang
Johann Andre Forfang; Foto: Profimedia

Norveški skoki se že dalj časa srečujejo s finančnimi težavami. Te so sedaj postale tako hude, da morajo tekmovalci za treninge sami seči v žep.

Norveška moška reprezentanca je v začetku meseca končala ugibanja in kot naslednika Alexandra Stöckla na mesto glavnega trenerja imenovala njegovega pomočnika Magnusa Breviga. A s tem se težave Halovrja Egnerja Graneruda, Johanna Andreja Forganga, Daniela Andreja Tandeja in drugih še zdaleč niso končale.

Ni skrivnost, da je Norveška smučarska zveza ostala brez glavnega pokrovitelja za svoje smučarske skakalce, kar je tamkajšnjo reprezentanco pahnilo v hudo finančno stisko. Kako negotov je njen položaj, dokazuje tudi zadnja poteza zveze, ki se je s skakalci dogovorila, da bodo ti prispevali po 50.000 norveških kron oziroma 4360 evrov, sčimer želijo ohraniti strezne pogoje za treninge.

“Nismo v zaželenem finančnem položaju, vendar želimo prispevati k dobremu športnemu načrtovanju, ki je nujno za uspeh pozimi,” je potezo komentiral Forfang.

Kot poročajo norveški mediji, priprave na prihajajočo sezono prav zahvaljujoč finančni podpori športnikov zaenkrat potekajo po načrtih, medtem ko si bo zveza še naprej prizadevala znova ustvariti dodatne prihodke.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!