Marcel Hirscher misli resno

Alpsko smučanje 6. Dec 202110:431 komentar
Alexis Boichard/Agence Zoom Getty Images Sport

Nekdanji avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher je znova dvignil prah z objavo fotografij, ki ga prikazujejo med smučanjem na postavljeni progi. Objava je sprožila nove govorice o morebitni vrnitvi. Bolj realna razlaga pa govori o testiranju smuči lastne blagovne znamke za tekmovalni preskok.

“OK, bom povsem iskren. Obožujem ta šport. Najraje pa imam tekmovano smučanje. Več sledi,” je pred kratkim zapisal Marcel Hirscher in na socialnih omrežjih objavil fotografije, ki ga prikazujejo v smučarski akciji ob veleslalomskih vratcih.

Objava je seveda, povsem pričakovano, sprožila niz odzivov. Kot že v predhodni sezoni, ko se je pojavil na treningih, smo mnogi mediji ugibali o morebitni vrnitvi. Hirscher je takrat nekaj dni molčal, nato pa zatrdil, da se ne namerava vrniti v tekmovalno areno.

Tokratno smučarsko akcijo avstrijskega zvezdnika pa gre bolj kot morebitno spogledovanje z vrnitvijo razumeti v luči lastne blagovne znamke smuči. Spomnimo, jeseni je Hirscher po prekinitvi sodelovanja z Atomicom predstavil smuči Van deer. Gre za besedno igro. Van (od) je izbral zaradi nizozemske krvi, deer pa v angleščini pomeni jelen, s čimer je osvetlil svoj priimek (Hirsch v nemščini prav tako pomeni jelen). Že v prvem prodajnem valu je bilo razprodanih vseh 1.500 ponujenih parov. V prihodnje želi razširiti ponudbo, predvsem pa se spogleduje tudi s tekmovalnim smučanjem. In le kdo bi bilj boljši smučar za testiranje opreme kot pa prav dobitnik osmih velikih kristalnih globusov.

Kot je pred kratkim dejal v pogovoru za News.at, naj bi znamka Van deer v tekmovalno konkurenco vstopila v sezoni 2022/23. “Precej lažje se bo prebiti v tuje reprezentance kot pa v avstrijsko,” je ob tem dejal 32-letni Hirscher.

Marcel Hirscher se je sicer kot tekmovalec podpisal pod izjemno kariero, v kateri je slavil 67 zmag na tekmah svetovnega pokala, prejel osem velikih in ducat malih globusov, v domači vitrini pa ima tudi 14 kolajn z velikih tekmovanj, med katerimi sta dve zlati olimpijski in kar sedem zlatih s svetovnih prvenstev. Upokojil se je leta 2019.

Komentari

Vaš komentar