Prosi za pomoč, saj želi še četrtič na OI

Maruša Ferk; foto: Guliverimages

Potem ko so reprezentančna vrata za Marušo Ferk ostala zaprta, se je gorenjska alpska smučarka odločila za nadaljevanje samostojne poti in treninge v mednarodni ekipi. Denar znova zbira tudi s spletno akcijo.

Še drugo leto zapored je Maruša Ferk na rdečo reprezentančno luč odgovorila s samostojno potjo. Že v preteklosti je trenirala v pisani mednarodni združbi pod streho ISRA (International Ski Racing Academy), kjer imata glavno besedo Chris Knight in Jeff Fergus.

Po njenih ocenah bo morala za stroške poti, smučarskih vozovnic, opreme in drugih izdatkov odšteti med 50 in 70 tisoč evri. Še dodatnih 20 tisočakov predvideva za serviserja. Zato se je pri zbiranju sredstev znova oklenila tudi spletne platforme ‘Make a champ’, preko katere želi z donacijami zbrati 25 tisoč evrov.

Ferkova sicer v svetovnem pokalu nastopa že več kot 15 let. Ob odličju na MSP je njen največji uspeh tretje mesto na slalomu svetovnega pokala leta 2009 v Garmisch-Partenkirchnu. Ob tem je bila še dvakrat četrta, skupno pa se je devetkrat zavihtela med najboljšo deseterico.

Nastopila je tudi na šestih svetovnih prvenstvih in treh olimpijskih iger. Njen cilj je, da se zavihti še na četrte, torej februarja v Peking.