Massi v precepu, njegov pomočnik razblinil dvome

Alpsko smučanje 15. Mar 202418:43 0 komentarjev
Andrea Massi in Mauro Pini
Andrea Massi in Mauro Pini, kot sodelavca leta 2014. Foto: Aleš Fevžer

Na prizorišče finala svetovnega pokala v Saalbach je pripotoval tudi Mauro Pini in ob tem potrdil, da je s taborom Petre Vlhove sklenil dogovor o nadaljnjem sodelovanju do leta 2026.

Medtem ko nam je ideolog samostojne kariere Tine Maze in vodja njene spremljevalne ekipe Andrea Massi ta teden potrdil, da po pogovorih z več deležniki razmišlja o morebitni vrnitvi v smučarski svet, pa je dvome o prihodnosti razblinil njegov nekdanji pomočnik Mauro Pini. Švicar, ki je v taboru najboljše slovenske smučarke deloval v zlati olimpijski sezoni 2013/14, bo tudi v prihodnje bdel nad kariero Petre Vlhove.

Slovakinja je sicer sezono po hudi poškodbi kolena predčasno končala. Iz njenega štaba ”Nike ski team Pera Vlhova” pa so sporočili, da to ne spreminja nadaljnjih usmeritev. Pini bo v slovaškem štabu vztrajal vsaj do konca olimpijske sezone  2025/26.

”Naše prednostne naloge so jasne, zato v Saalbachu ob robu finala svetovnega pokala že iščem logistične rešitve za svetovno prvenstvo 2025,” ob podpisu nove pogodbe pravi Pini.

Z Vlhovo je začel sodelovati leta 2021, potem ko je Slovakinja odslovila še enega nekdanjega trenerja Tine Maze, in sicer Livia Magonija. Pred tem je Pini deloval kot strokovni televizijski komentator, njegov CV pa vključuje tudi sodelovanje s Švicarko Laro Gut-Behrami in Španko Mario Jose Rienda Contreras.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!