Ob novem strašljivem padcu ni izgubil smisla za humor

Alpsko smučanje 30. Nov 20229:572 komentarja
Mauro Caviezel je takole zapustil progo v lake Louisu. Foto: Profimedia

Nadaljnja tekmovalna usoda švicarskega alpskega smučarja Maura Caviezla ostaja negotova. Nekdanji prvi superveleslalomist svetovnega pokala pa je ob tem objavil fotografijo poškodovanega obraza.

Ko je najboljši smučar minule sezone Marco Odermatt v nedeljo v Lake Louisu prišel do svoje trinajste zmage v karieri, se je ni mogel povsem spontano in sproščeno veseliti. Prvi superveleslalom nove sezone je namreč zaznamoval grd padec njegovega rojaka Maura Caviezla. Švicarju je po slabi minuti pri veliki hitrosti potegnilo levo smučko, ob reševanju položaja pa je izgubil ravnotežje, padel in z obrazom treščil ob poledenelo snežno podlago ter drsel do zaščitne ograje. Prizorišče je okrvavljen zapustil v reševalnem helikopterju.

Natančna diagnoza še vedno ni znana. Švicarji naj bi jo sporočili po dodatnih pregledih v domovini. Se je pa preko Instagrama že oglasil nesrečni specialist za hitri disciplini ter objavil fotografijo vidno poškodovanega obraza. Ob tem je zapisal, da si takšne vrnitve v svetovni pokal seveda ni želel, se zahvalil za vse spodbudne besede ter v šaljivem slogu dodal, da bo “znova lep.”

Zgodba postane še bolj nesrečna, če jo postavimo v širši časovni kontekst. Caviezel je leta 2020 osvojil superveleslalomski globus, nato sanjsko odprl novo sezono, januarja 2021 pa je grdo padel na treningi v Garmisch-Partenkirchnu. Poskušal se je vrnitvi, a so nato zdravniki zaradi možganskih poškodb prižgali rdečo luč. Izpustil je celotno sezono 2021/22. Prav težave z glavo utegnejo biti tudi tokrat največja zaviralna okoliščina po vračanju.

Moška karavana se je medtem že preselila v Beaver Creek, kjer bosta na proti Ptice roparice na sporedu dva smuka in superveleslalom (2. – 4. 12.). Prvi uradni trening bo na sporedu že nocoj, udeležili pa se ga bodo tudi Martin Čater, Miha Hrovat in Nejc Naraločnik.

Komentari

Vaš komentar