Zelo obetaven smuk Ilke Štuhec

Alpsko smučanje 29. Nov 202222:01 0 komentarjev
Ilka Štuhec pred novim poglavjem v karieri. Foto: Guliverimages

Edina slovenska smučarka v hitrih disciplinah Ilka Štuhec je z drugim časom uvodnega uradnega treninga pred petkovim prvim smukom sezone v Lake Louisu opozorila nase.

Nina Ortlieb je resda najhitreje prečkala ciljno črto prvega treninga pred ženskim hitrostnim odprtjem sezone v Lake Louisu. A če bi preizkus štel za točke svetovnega pokala, bi ostala praznih rok. Izpustila je namreč vratca. Tako sta dobre tri kilometre dolgo progo najhitreje pravilno prevozili Slovenka Ilka Štuhec in Švicarka Corinne Agger. Obe sta bili sicer za 0,94 sekunde počasnejši od Avstrijke. Štirinajst stotink sekunde je za njima zaostala Ragnhild Mowinckel, za njo pa je bila Stepanie Venier.

Nastop Ilke Štuhec, kljub dejstvu, da gre zgolj za uvodni preizkus terena, pa je vendarle obetavna povratna informacija. Mariborčanka, ki je bila v preteki zimi šele 21. smukačica svetovnega pokala, se je namreč prvič preizkusila na smučeh Kästle. “V Lake Louisu si želim predvsem sproščenosti. Da smučam, kot sem sposobna. Potem pa bomo videli, kam me to rezultatsko lahko pripelje,” pravi izkušena slovenska reprezentantka.

Edina slovenska predstavnica v hitrih disciplinah je sicer v Lake Louise, kjer so pretekli teden tekmovali fantje, pripotovala iz bližnje Nakiske. “Trening lahko z eno oceno opišem kot pester. Imeli smo veliko različnih pogojev in različnih temperatur. Od + 5 do – 25 stopinj Celzija. Z zadnjim delom priprav na sezono sem zadovoljna. Videlo se je, da pridobivam na samozavesti, je vedno več dobrih zavojev in vse skupaj se vpisuje v mojo podzavest,” ni skrivala zadovoljstva dvakratna zmagovalka tekem v kanadskem Skalnem gorovju.

Progo, ki ji sicer še zdaleč ni tuja, bo lahko preizkusila tudi v sredo in četrtek. Sledita prva smuka sezone, v nedeljo pa še superveleslalom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!