Mladi slovenski skakalci do naslova svetovnih podprvakov

Smučarski skoki 6. Mar 202214:14 > 14:14 0 komentarjev
smučarski skakalci
Foto: Sloski

Slovenski smučarski skakalci in skakalke nadaljuje z izvrstnimi nastopi na mladinskem svetovnem prvenstvu v Zakopanah na Poljskem. Novega odličja so se tokrat razveselili na tekmi mešanih ekip, na katerih so Taja Bodlaj, Marcel Stržinar, Nika Prevc in Maksim Bartolj osvojili naslov svetovnih podprvakov.

V zahtevnih in spremenljivih razmerah na srednji skakalnici v Zakopanah je na zadnji dan tekmovanja podprvakinja Taja Bodljaj začela odlično, s 104 metri Slovenijo popeljala le štiri desetinke za Norveško, za katero je Nora Midtsundstad podrsala pri rekordu naprave, 106 metrih. Skok se s 83.5 metri ni posrečil Marcelu Strižnarju, a sta nato precej bolje skočila Nika Prevc in Maksim Bartolj ter Slovenijo pred finalno serijo obdržala na drugem mestu.

V drugo je Bodlaj skočila 101 meter, Stržinar 89 metrov, Prevc je predzadnji kamenček v mozaik srebrne medalje položila z 99,5 metri, naslov mladinskih svetovnih podprvakov pa je z daljavo 93,5 metra potrdil Bartolj.

Slovenija je preizkušnjo sklenila z 819 točkami, pričakovano je zmagala Avstrija z 884,4 točkami, do brona pa so v finalni seriji skočili Norvežani s 772,0 točkami, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Kaj takega niso pričakovali

“Zaključili smo s svetovnim prvenstvom v Zakopanah. Moram reči, da kaj takega nisem pričakoval, punce so na vsaki tekmi posegle po kolajni. Imamo dve zlati, imamo dve srebrni, tako da dekletom kapo dol! Rad bi se zahvalil tudi strokovnemu vodstvu, kot ekipa smo delovali enkratno in želel bi si, da bi bila morda jutri na sporedu še kakšna tekma,” je dejal trener mladink Stane Baloh.

Foto: Sloski

“Zelo sem zadovoljen z današnjo tekmo. Izpolnil sem enega glavnih ciljev letošnje sezone – medalja na mladinskem svetovnem prvenstvu. Danes sicer nisem odskakal perfektno, a bilo je dovolj za medaljo in to kaže, kako močno ekipo imamo Slovenci. Moram pa povedati, da bi si to težko predstavljal pred mesecem dni, ko sem bil poškodovan, zato sem te medalje še toliko bolj vesel,” pa je po osvojenem odličju pristavil Maksim Bartolj.

Mladi slovenski skakalci in skakalke so izredno uspešno prvenstvo zaključili z dvema zlatima in dvema srebrnima odličjema, osrednji junakinji pa sta bili Nika Prevc in Taja Bodlaj s po tremi osvojenimi medaljami.

Naslednje prvenstvo prihodnje leto bo gostil Whistler v Kanadi, čez dve leti pa Planica.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!