V Planici odkrili odštevalnik do svetovnega prvenstva

Zimski športi 23. Sep 202115:52 > 16:06 0 komentarjev
Odštevalnik so odkrili predsednik smučarske zveze Enzo Smrekar, Žiga Jelar in Miha Šimenc. Foto: Smučarska zveza Slovenije

V Planici in Kranjski Gori se je začelo odštevanje do največjega športnega dogodka v zgodovini Slovenije, svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju. Prireditelji so odštevalnika odkrili na državni praznik, dan slovenskega športa. Tako se je 23. septembra simbolno začela pot do prvenstva pod Poncami 2023.

Dnevi, ure, minute in sekunde se bodo odštevali na dveh lokacijah, v Nordijskem centru Planica in na trgu pred cerkvijo v Kranjski Gori. Odštevalnika bosta vsakega mimoidočega opozorila na to, da je Slovenija pripravljena na velik izziv in tudi priložnost, da se pokaže kot gostiteljica izjemnega dogodka.

Slovesno je odštevalnik v Planici odkril predsednik organizacijskega odbora Planica 2023 Enzo Smrekar, ki sta mu na pomoč priskočila smučarski skakalec Žiga Jelar in tekač na smučeh Miha Šimenc.

Zastavljeni cilji so visoki

“Smučarska zveza Slovenije vstopa v razvojno obdobje. Približuje pa se tudi največji športni dogodek v slovenski zgodovini, svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju Planica 2023. Današnji dan zaznamuje uradno odkritje odštevalnika, ki nam bo v vsakem trenutku pokazal, kako blizu smo uvodni slovesnosti,” je dejal predsednik Smučarske zveze Slovenije Smrekar.

Svoj pogled je dodal še Jelar: “V tej zimi nas čakajo olimpijske igre, a zagotovo srce hitreje začne biti tudi, ko omenimo svetovno prvenstvo, praktično je do tja le še dobro leto. Mislim, da imamo zelo močno ekipo, ki lahko seže po najvišjih mestih. Cilji so visoki, hkrati pa želimo pokazati, kje smo doma in kaj imamo. Obeh vrhuncev pa se že zelo veselim.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!