Slovensko olimpijsko prvakinjo doletel najbolj črn scenarij

Smučarski skoki 2. Jan 202310:54 1 komentar
Foto: Guliverimage

Zadnjo tekmo druge silvestrske turneje je zaznamoval grd padec slovenske smučarske skakalke Urše Bogataj. Kot so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS) si je dvakratna olimpijska prvakinja poškodovala notranje stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu, zaradi česar je že sklenila sezono.

Sedemindvajsetletna Urša Bogataj se je poškodovala v prvi seriji nedeljske tekme na Ljubnem ob Savinji, potem ko se je po 89,5 metra dolgem skoku znašla v težavah pri pristanku in grdo padla. Iztek skakalnice je zapustila v reševalnem akiju v ležečem položaju, kmalu za tem pa je bila z reševalnim vozilom prepeljana v v Univerzitetni klinični center v Ljubljani, kjer so zdravniki opravili nadaljnje preglede.

“Obveščam vas, da je bila Urša Bogataj po včerajšnjem padcu na skakalnici na Ljubnem prepeljana v Univerzitetni klinični center v Ljubljano kjer so bile opravljene potrebne preiskave. Po besedah prof. dr. Mateja Drobniča gre za poškodbo notranje stranske in sprednje križne vezi na levem kolenu. Začetno zdravljenje bo potekalo nekirurško z imobilizacijo in kasnejšo odloženo operativno rekonstrukcijo,” so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije, ob tem pa dodali, da bodo o vseh nadaljnjih korakih javnost obveščali, ko bodo znane podrobnosti.

Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Denis Sadiković

“Urša je danes že v domači oskrbi in se počuti dobro. Žal pa je zaradi tovrstne poškodbe sezona za njo končana. Ekipa Smučarske zveze Slovenije želi Urši vse dobro pri okrevanju,” so v sporočilu za javnost še zapisali pri SZS.

Dvakratna olimpijska prvakinja je imela že v preteklosti težave s poškodbami, saj si je leta 2019 strgala prednjo križno vez v desnem kolenu, vnovične zdravstvene težave pa pomenijo, da bo sijajna tekmovalka ostala tudi brez nastopa na prihajajočem nordijskem svetovnem prvenstvu, ki se bo odvil med 22. februarjem in 5. marcem odvil v Planici.