Največja konkurentka Nike Prevc: Zgodil se je čudež

Smučarski skoki 18. Mar 202416:41 1 komentar
FOTO: Guliverimage

Drugouvrščena tekmovalka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala v smučarskih skokih Eva Pinkelnig se je po koncu sezone razgovorila za domače medije. Prenašamo čustvene besede, ki jih je zaupala avstrijskim kolegom, med drugim tudi tisti del, v katerem Avstrijka razlaga, da letos niti ne bi smela nastopiti.

Tekmovalka iz Predarlberškega je na začetku sezone 2023/2024 staknila precej hujšo poškodbo, kot pa je bilo prvotno znano.

Za avstrijsko nacionalno televizijo je med drugim izrazila tudi veliko negodovanje nad odločitvami žirije v sezoni, ki gre počasi h koncu.

Menda je imela najprej le nategnjeno vez v kolenu, potem pa je na treningu 35-letnica zadevo še poslabšala. “To zdaj lahko povem. Najprej sem imela natrgano sprednjo križno vez, nato sem si načela še hrustanec. Doktor Fink je bil mnenja, da grem na operacijsko mizo, a po petih tednih, ko sem opravila magnetno resonanco, se je križna vez očitno zacelila,” je za ORF povedala Pinkelnig.

Utrujena od krivic

Veteranka se je zahvalila svojemu fizioterapevtu, kondicijskemu trenerju in prehranskemu strokovnjaku. “Da se je vez zacelila, je pravi mali čudež. Ko sem opravila magnetno resonanco, sem potem z neizmerno mero živčnosti pričakovala rezultate,” pravi skakalka, ki bo maja dopolnila 36 let.

FOTO: Guliverimage

V tekoči sezoni je zabeležila pet zmag. “Moj primer dokazuje, da je z vero v uspeh in zaupanje mogoče vse. Kar je najboljše od vsega – zmagali smo v pokalu narodov, na norveški turneji sem bila tretja.”

“Žirija bi nam lahko dala pri poletih nekaj več hitrosti v noge, sicer pa že celo zimo sprejemajo čudne odločitve. A saj imajo čas za učenje,” je mnenje izrazila izkušena Avstrijka in dodala, da ima žirija z vodstvom tekmovanja nekaj masla na glavi tudi zaradi diskriminacij.

Pinkelnig v skupnem seštevku svetovnega pokala pred Planico za Niko Prevc zaostaja 194 točk.

“Namesto, da so našo tekmo odpovedali, bi jo lahko prestavili in vseeno izpeljali, saj nas je bilo na vrhu zaletišča le 17 deklet. Kar naprej nam govorijo kaj lahko in česa ne smemo, tega sem že sita, utrujena sem od krivic,” je zaključila Pinkelnig.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje