Odlični obeti pred današnjim skakalnim spektaklom

Smučarski skoki 31. Dec 202215:15 2 komentarja
Timi Zajc. Foto: Guliverimage

Potem ko je pod senčno goro v Obersdorfu Halvor Egner Granerud za več kot 13 točk ugnal vso konkurenco, je svetovna skakalna elita odločena, da se mu v Garmisch-Partenkirchnu znova približa v boju za zmago na letošnji novoletni turneji. Na starega leta dan so se najboljši skakalci pomerili v kvalifikacijah, odličen skok je uspel Timiju Zajcu in Anžetu Lanišku, ki sta končala tik za najboljšim posameznikom dneva Davidom Kubackim.

V kvalifikacijah za drugo tekmo letošnje novoletne turneje se je na tekmo uvrstilo vseh šest Slovencev. Kot prvi se je po olimpijski skakalnici v Garmischu spustil Domen Prevc in se za las uvrstil na tekmo (112,0 m), Nemca Luco Rotha je ugnal za vsega desetinko točke. Z boljšim skokom, a prav tako brez presežka (116,0 m) mu je na jutrišnji novoletni spektakel sledil Žiga Jelar.

Bistveno bolje se je znašel Lovro Kos (128,0 m), skromen, a dovolj dolg za finale je bil Peter Prevc (117,5 m), navdušil pa je  Timi Zajc, ki je postavil drugo daljavo dneva (138,5 m) in zanesljivo prevzel vodstvo. Na vrhu je bil vse do predzadnjega skakalca v konkurenci, takrat ga je s sicer pol metra krajšim skokom premagal Anže Lanišek (138,0 m). Dvojno slovensko zmago v kvalifikacijah je odnesel najboljši skakalec zime David Kubacki (140 m).

Pari slovenskih skakalcev na jutrišnji tekmi

Anže Lanišek – Luca Roth (Nem)

Timi ZajcDomen Prevc

Lovro Kos – Danil Vassilyev (Kaz)

Daniel Tschofenig (Aut) – Peter Prevc

Philipp Raimund (Nem) – Žiga Jelar

Obeta se poljsko-slovenski napad na Norvežana

V skupnem seštevku turneje ima po prvi tekmi Havlor Egner Granerud več kot 13 točk prednosti pred Poljakom Pyotrom Žylo, tretji je najboljši skakalec zime David Kubacki. Najboljši Slovenec je Lovro Kos na 7. mestu, njegov zaostanek za vodilnim znaša že skoraj 32 točk. Norvežani na zlatega orla sicer čakajo že od leta 2007, ko je Skandinavcem zmago na novoletni turneji priskakal Anders Jakobsen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje