Njegov padec je bil nekaj najhujšega, zdaj se je vendarle oglasil

Alpsko smučanje 6. Jun 202413:28 0 komentarjev
Broderick Thompson. Foto: Profimedia

Kanadski smučarski reprezentant Broderick Thompson še vedno okreva po grdem padcu na uradnem treningu smuka v Beaver Creeku.

Seznam poškodovanih alpskih smučarjev je bil v zadnji sezoni zastrašujoče dolg. Med prvimi in tudi najhujšimi žrtvami je bil kanadski specialist za hitri disciplini Broderick Thompson. Skupil jo je na drugem treningu na sloviti progi Ptice roparice v Beaver Creeku. Več kot šest mesecev po padcu, ki bi se lahko končal tudi tragično, se je ta teden prvič oglasil na družbenih omrežjih.

Ob tem ne skriva hvaležnosti vsemu in vsem, zaradi katerih je danes – živ. Od zaščitne čelade do reševalnega osebja. “Ob najbolj zahtevnih tednih sem le slišal,” je zapisal Thompson, ki je ob padcu med drugim utrpel hujši pretres možganov, zlomljenih je imel več reber, vretenc in lopatico. Medtem ko je zaradi suma na krvni strdek ležal v umetni komi, je avstrijski trener Marko Pfeifer kot očividec njegov padec označil kot eno najhujših stvari, kar jih je videl.

S kraja nesreče so ga odpeljali s helikopterjem. Foto: Profimedia

“Ker trpim zaradi hude travmatične možganske poškodbe, sem skozi vse to razvil nov pogled na življenje,” nadaljuje Kanadčan, ki se je dve leti pred tem prav v Beaver Creeku veselil svoje edine uvrstitve na stopničke. Kot je zapisal, je v bolnišnici ležal vse do konca januarja, zdaj je vsak dan zanj nov izziv.

“Z napredovanjem sebi, svojemu telesu in predvsem svojim možganom namenjam osredotočenost, potrpežljivost in nadaljnji čas, ki ga potrebujejo za zdravljenje. Počasi se učim in cenim postopne izboljšave. Takšna možganska poškodba lahko dramatično spremeni osebo, zato je ta del težji od vseh fizičnih izzivov,” je sklenil Broderick Thompson, ki v danem položaju še ne govori o svojih nadaljnjih športnih načrtih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!