Nika Prevc skoraj pol ure čakala na nastop, finalna serija odpovedana

Smučarski skoki 9. Mar 202416:55 > 20:15 5 komentarjev
Nika Prevc
Foto: Profimedia

Nika Prevc je na uvodni tekmi norveške turneje na svoj nastop čakala skoraj pol ure. Kljub temu je Slovenka na koncu zasedla šesto mesto. Zmago je slavila domačinka Silje Opseth. Organizatorji so sicer izpeljali zgolj eno serijo.

Norveška turneja Raw Air je že na prvi tekmi upravičila svoje ime. Organizatorji so po velikih težavah na koncu le izpeljali zgolj eno serijo, najbolj pa je “nastradala” v rumeno majico odeta najboljša skakalka letošnje zime, Nika Prevc.

Najstnica, ki bo čez slab teden dni dopolnila komaj 19 let, je morala sprva večkrat gor in dol z zaletišča in zaradi vetra več kot 10 minut čakati na svoj nastop. Ko se je že zdelo, da bo prejela zeleno luč, pa so jo poklicali nazaj v sobo za ogrevanje.

Organizatorji so bili prisiljeni v večminutno prekinitev tekmovanja v upanju, da se bodo vetrovne razmere vsaj malo umirile. Vmes so se še pred nastopom Prevc odločili, da finalno serijo odpovedo.

Potem ko je Prevc že slabe pol ure čakala na svoj nastop, ji je selektor Zoran Zupančič le zamahnil z zastavico. Prevc je z odliko opravila zahtevno nalogo, četudi je sama zmajevala z glavo ob pristanku.

Zasedla je šesto mesto, njena najbližja izzivalka v svetovnem pokalu, Avstrijka Eva Pinkelnig, pa je končala mesto pred njo. To pomeni, da ima Prevc šest tekem pred koncem sezone še 169 točk naskoka pred zasledovalkami.

“Danes je bila to zelo dolga ena in edina prva serija. Rekla bom, da sem zadovoljna, da sem uspela skočiti, tako kot sem. Upam, da jutri lahko skočim trikrat,” je po tekmi dejala Nika Prevc

Slovenske skakalke so na zahtevni tekmi dosegle lep ekipni uspeh. Ema Klinec (94,9) je bila osma, zmagovalka zadnje tekme v Lahtiju Nika Križnar je na svoj 24. rojstni dan zasedla 11. mesto, Taja Bodlaj pa je bila 27. že v kvalifikacijah je obstala Katra Komar.

“Izredno težka skakalnica. Danes še res težke razmere. Če ocenim po včerajšnjih kvalifikacijah, ko je Katra za nekaj desetink izpadla, lahko danes ekipno ocenim kot boljše, ni pa tako, kot si želimo. Pohvalil bi za prvi nastop na tej skakalnici Tajo Bodlaj, ki je dobila točke. Boljše tudi Ema Klinec, kot je rekla tudi sama, stopnjuje nastope. Nika Križnar se danes ni znašla. Pri Niki Prevc ste videli sami, da se lahko zgodi še marsikaj do konca. Vesel sem, da je po tej sagi čakanja zdržala in naredila soliden skok. Vemo, da se v takih razmerah marsikaj zgodi tudi s telesom. Bilo je vidno, da je zmrznila, nekaj se je zgodilo tudi s smučino. Imela je izredno slabo hitrost glede na včeraj. Upamo na nekaj več sreče v prihodnjih skokih te turneje,” pa je povedal glavni trener Slovenk Zoran Zupančič.

V nedeljo skakalke na veliki skakalnici v Oslu čaka nov izziv; prva serija se bo začela ob 17. uri.

Rezultati:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje