Norvežan razred zase v Seefeldu, Slovenca v ozadju

Zimski športi 2. Feb 202416:11 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Norvežan Jarl Magnus Riiber je prepričljiv zmagovalec uvodne tekme svetovnega pokala nordijskih kombinatorcev v Seefeldu, tako imenovanega Nordic Combined Tripla. Že po skokih je imel 30 sekund in več prednosti pred tekmeci, po 7,5 km teka pa je drugouvrščenega rojaka Joergena Graabaka prehitel za 38 sekund.

S šestega mesta po skokih se je v teku na najnižjo stopničko zmagovalnega odra prebil Avstrijec Johannes Lamparter, ki se je po krajši bolezni vrnil v karavano in razveselil domače navijače.

Največ pozornosti pa je požel prav Riiber, ki je slavil že na peti tekmi zaporedoma, devetič v sezoni, skupaj pa je dosegel že rekordno 66. zmago v karieri.

Slovenca sta tekmo končala v ozadju. Vid Vrhovnik je zaostal skoraj štiri minute in bil 41., Gašper Brecl je končal še pol več minute in zasedel 48. mesto.

Na tekmi kombinatork je bila po skakalnem delu v najboljšem položaju Norvežanka Mari Leinan Lund s 103 metri, imela je 26 sekund prednosti pred konkurentkami. Na petkilometrskem tekaškem delu tekme pa je izjemno tekla druga po skoku, Ida Marie Hagen, ki je za minuto ugnala Mari Leinan Lund, tretja je bila Nathalie Armbruster iz Nemčije, ki je zaostala še 13 sekund več.

Slovenka Silva Verbič je bila po skokih na 19. mestu, tekmo pa je končala kot 20.

V soboto bodo kombinatorke tekmovale na kompaktni preizkušnji, kombinatorce pa čaka druga od treh preizkušenj, tokrat na 10 km.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!