Kobajaši do tretjega zlatega orla, Lanišek znova na stopničkah

Smučarski skoki 6. Jan 202418:15 > 18:19 1 komentar
Rjoju Kobajaši
Foto: Profimedia

Stefan Kraft je zmagovalec četrte, zadnje tekme novoletne turneje. Zmage v skupnem seštevku se je veselil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je s tem osvojil še tretjega zlatega orla. Anže Lanišek je tekmo končal na tretjem mestu.

Rjoju Kobajaši je po letih 2019 in 2022 znova slavil na novoletni turneji in v svojo zbirko dodal še tretjega zlatega orla. Pred zadnjo postajo je bilo zgolj vprašanje, ali bo slavil Japonec ali Nemec Andreas Wellinger. Toda nemški skakalec je v prvi seriji skočil nekoliko slabše in dvomov o končnem zmagovalcu ni bilo več.

Wellinger je bil nemški up, da bi končal dolgo nemško sušo in postal prvi zmagovalec iz te države po Svenu Hannawaldu leta 2002.

Na tekmi je nastopilo tudi pet Slovencev. Anže Lanišek je tekmo končal na tretjem mestu, Peter Prevc je bil deveti, Timi Zajc 22., Lovro Kos pa 26. Domen Prevc je ostal brez finala.

“Zelo dober skok sem imel, na polno sem šel v finalu, skočil sem, kot je le dalo. Res sem užival v finalu. Sem se povsem sprostil in tu je posledica. Vesel sem, da sem na tak način zaključil turnejo in si želim, da bi tako tudi nadaljeval,” je za RTV Slovenija povedal Lanišek.

Rezultati:

Vrstni red turneje (4/4):

1. Kobajaši 1145,2
2. Wellinger 1120,7
3. Kraft 1112,7

5. Lanišek 1089,1

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje