Po senzacionalni vrnitvi eksotični smučarski zvezdnik razkriva karte

Alpsko smučanje 11. Apr 202416:46 0 komentarjev
Lucas Pinheiro Braathen. Foto: Stefan Voitl /Red Bull

Nekdanji norveški in po novem brazilski smučarski reprezentant Lucas Pinheiro Braathen se v pripravljalno obdobje za sezono 2024/25 podaja z zavidanja močnim spremljevalnim štabom.

Oktobra je v Söldnu stopil pred medije in solzah napovedal konec smučarske kariere. Manj kot pol leta zatem je naznanil vrnitev v karavano svetovnega pokala. Vmes je Lucas Braathen zamenjal smučarski potni list. Naslonil se je na južnoameriško kri po mamini strani, se poslovil od Norvežanov in postal reprezentant Brazilije.

Z novimi barvami in poudarjanjem brazilskega imena Pinheiro pa 23-letni specialist za tehnični disciplini iz Osla spreminja tudi delovni koncept in predvsem spremljevalni štab. Dober mesec po napovedani vrnitvi je že predstavil izkušene okrepitve.

V brazilskih barvah. Foto: Joerg Mitter/Red Bull Content

‘Team Braathen’ bodo poleg očeta Björna, ki bo deloval kot menedžer in koordinator, sestavljali trener Mike Pircher, ki je sodeloval z Marcelom Hirscherjem in nazadnje z avstrijsko veleslalomsko ekipo, pomočnika Peter Lederer in Christian Hoel ter kondicijski trener Kurt Kothbauer, s katerim je v preteklosti telo klesal prvi zvezdnik svetovnega pokala Marco Odermatt.

Obenem bosta novopečenemu brazilskemu slalomistu poleg Atomica, ki zagotavlja opremo, ob strani stala tudi znana smučarska obraza Patrick Riml in Robert Trenkwalder, oba v okviru športnega programa giganta Red Bull.

Opisani kader ob motivaciji, o kateri govori Braathen, nakazuje na to, da želi mladi zvezdnik nadaljevati tam, kjer je končal. Spomnimo, kariero je prekinil kot dobitnik slalomskega globusa, četrti smučar svetovnega pokala in zmagovalec petih tekem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!