Priložnost za Kranjca? Veliki rival novim izzivom naproti

Alpsko smučanje 13. Jul 202317:45 > 17:52 0 komentarjev
Marco Odermatt
Foto: Guliverimage

Najboljši smučarji sveta se v teh dneh intenzivno pripravljajo na novo sezono, ki se bo tradicionalno začela v zaključku oktobra na ledeniku Rettenbach nad Söldnom. Ko je govora o moškem delu bele karavane, je v zadnjih letih prvo ime zagotovo Marco Odermatt, sloviti Švicar pa za novo sezono načrtuje velike spremembe.

Sezona 2022/2023 je bil za Marca Odermatta praktično popolna. 25-letnik je velikemu kristalnemu globusu dodal še mala v veleslalomu in superveleslalomu, temu pa dodal še dva naslova svetovnega prvaka v Courchevelu, kjer je bil najboljši v veleslalomu in smuku.

Švicarski mediji pa so se v teh dneh precej razpisali o tem, da ima njihov smučarski šampion pred novo sezono prav poseben cilj. Čeprav je aktualni svetovni prvak v smuku, pa v kraljevski disciplini še nima zmage v svetovnem pokalu. 25-letnik je odločen, da to v kratkem spremeni, zato je temu prilagodil tudi program priprav na novo sezono.

Priprave zaznamuje tudi želja po pridobitvi teže

“Redno zmagovanje v smuku je moj velik cilj in tudi velik izziv. Moja postava je idealna za veleslalom, za smuk ne bi bilo slabo, če bi bila moja stegna še nekaj centimetrov širša, želim si pridobiti dva ali tri kilograme. A v tej vročini ni enostavno pridobiti mišične mase, porabimo veliko kalorij,” je v pogovoru za švicarsko lokalno televizijo Tele Züri v teh dneh razmišljal najboljši smučar sveta.

Marco Odermatt
Foto: Profimedia

Švicarska reprezentanca bo v mesecu avgustu odpotovala v tradicionalno poletno pripravljalno bazo in se na sezono pripravljala v Čilu. Del odprave bo seveda tudi Odermatt, ki odkrito priznava tudi, kateri dve smukaški preizkušnji je z rdečo označil v svojem koledarju. Nobeno presenečenje ni, da sta to smuka v Wengnu in Kitzbühelu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!